Miért kellene elvenni a kaját a kutya elől?
Hát azt nemtudom miért kell elvenni vagy odanyúlni, viszont ha eltudod venni akor biztos lehetsz benne,hogy falkavezér vagy és nem a kutyád az!!!(persze nem elég az a falkavezérséghez,hogy eltudd venni a kaját),én azért is néztem meg a kutyámnak,hogy eltudom-e venni előle vagy a szájából mert:
1.-Ha valamit feleszik amit nem szabad és elkések a fúj szóval akkor kitudjam szedni a szájából.
2.-Ha a csont beakad a foga közé vagy hátulra kitudjam neki venni
3.-Ha jönnek hozzán gyerekek (igaz én is gyerek vagy 13 éves),de ha kissebbek és játszani szeretnének a kutyusal és senki sincs kint velük akkor a kutya ne bántsa ha hozzányúl vagy egyebek,persze ezeket ellehet kerülni,de jobb ha biztos vagy benne.
Mindezt egy egyszerű "hagyd" paranccsal meg lehet oldani.
Két pici gyerekem van, bármit leejtenek, rászólnak, hagyd, és hagyja.
Ha leteszem a kaját elé, "ül!", "hagyd!", és addig nem nyúl hozzá, míg azt nem mondom tiéd.
Ha valamit szájába szed, amit nem kéne, "ereszd!", és kész.
Szóval, hogy ilyeneket megtanítsunk, és hogy falkavezérek legyünk, sztem nem kell a kajájához nyúlkálni,mikor eszik
ha, a kutya az etetése közben rámorog a közeledő kézre, vagy odakap , az még örökbe sem adható, nem hogy gyerekek mellé.( lásd : menhelyi kutyák vizsgálata )
a kaját nem elvenni kell tőle, hanem megnézni,hogy nem agresszív-e evés közben.az étel birtoklása rossz .
a kutyám kiskora óta a tiéd vezényszóra ehet, de miközben eszik, néha oda-oda nyúlok belerakom a kezem a táljába kicsit meglököm, ilyenek ,sőt a család minden tagja megteszi, gyerek-felnőtt-szomszéd-stb.persze csak ritkán és csak pár másodpercig.a reakció a lényeg.
ha nem osztja meg az ételt az baj,nagyon nagy baj .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!