Cane Corso mennyire aktív, játékos fajta?
Az ősei elég lomhák voltak de lomha ősei mellett megjelent egy könnyebb, fürgébb, elegánsabb típus is, melyet vadászatra, sőt terelésre is használnak.
Kertes házba ajánlom :)
nekem van egy 1 éves szukám!
Szeret játszani, de elfekszik egész nap is , ha úgy van!
szal nem egy örökmozgó:D
Nekünk is Cane Corsonk van, szuka, e hónapban volt 2 éves.
Idegenekkel bizalmatlan, akárki jön hozzánk, tisztes távolságból ugatja, de meg még véletlenül sem harapna senkit. Amikor leesik neki, hogy a vendég jó szándékkal jött, egyből túlzásba viszi a haverkodást, és elkezdi a leggyengébb láncszem cipőét rágcsálni, de ezt is abszolút játékból. Ilyenkor leállítani sajnos nagyon nehéz, de egy határozott rászólás általában hat rá.
A házat megvédeni nem tudná, akárki idegen benyitna, megszeppenve elmenekülne, de fancsali pofája miatt néha még ismerősök is félve jönnek be hozzánk.
Ha egyedül van, akkor sem bír magával, bokrokat rág, a macskákat hajkurássza vagy gödröket ás, de komoly gondot még sosem okozott, értékeinkhez még sosem nyúlt; és ami szerintem a legfontosabb, a tiltott helyekre akkor sem megy be, ha nem vagyunk otthon..
Minden kutyával jól kijön, lehet akár szuka, akár kan. Viszont ha kevésbé barátságos kutyával találkozunk, ő azokkalis játszani akar, ebből voltak már kisebb harcok. Persze megelőzásképpen egy határozott rászólás itt is hatásos..
Tanítani nehéz, makacs és önfejű kutya, viszont ha valamit megtanult, azt sosem felejti, a játékszabályokat mindig betartja. Mint említettem, vannak itthon számára tabu helyek, pl terasz, előszoba.. Akármilyen húsokat grillezünk a teraszon, ő a küszöbön megáll, onnan nyáladzik. És ha mi végeztünk, ő akkor sem megy be szaglászni..
Ez csak pár érv-ellenérv volt mellette/ellene, türelmes, sok szabadidővel rendelkező gazdinak, családnak csak ajánlani tudom.
Előző kutyánk boxer volt, tapasztalatlan kutyatartónak, időseknek, kicsiknek sokkal inkább őt ajánlanám!
Ha bármi kérdésed van, kérdezz bátran! :)
Nekem is szuka corsom van es a fenti leirasban teljesen ra is ismertem. :)
Kiveve par dolgot: Az enyem meg tudna vedeni, sot, volt mar olyan, hogy be is allt elem, mert ugy erezte, veszelyben vagyok.(Egyem meg a kis shegget:))
Egy nagyon okos fajta, nem tanul nehezen, szerintem jobban kell motivalni. Az enyemre mindenki azt hiszi, hogy suliba hordtuk, de ketten neveltuk a parommal sok-sok utana olvasassal.
Nagyon ajanlom egy imadnivalo plusskutya:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!