Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezzel azt akarják elérni,...

Ezzel azt akarják elérni, hogy mi féljünk? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Van a környéken 2 nagy testű kutyás gazdi, az egyiknek egy Weimari vizslája van a másiknak egy nagy fekete dog keveréke..ezek a kutyák mindig elvannak engedve, és amikor összefutunk velük (nekünk két kistestű kutyánk van)akkor úgy megfogják a kutyáikat és azt mondják,hogy : szépen viselkedsz,nem szabad stb a kutyák meg csak csóválják a farkukat és látszik hogy szimatolnak,egyáltalán nem agresszív egyiknek se a viselkedése..

múltkor meg elég messze volt a vizslának a gazdija ezért egy picit megijedtem,mert,hogy amikor találkozunk mindig megfogja,de a kutya ránk se bagózott a gazdája meg rohan oda,hogy úristen meg stb,ugye nem volt gond..a fekete keverék kutya gazdájára is kb ugyan ez jellemző,pedig egyik se bánt,pedig a kutyám ugatott egy kicsit rájuk,de azok inkább kikerülnek minket,szóval nem hinném,hogy agresszívak lennének..

de,most komolyan nem tudom,hogy azt akarják,hogy féljünk a kutyáiktól,mert kb úgy viselkednek a kutyáik jelenlétében mintha azok fenevadak lenének..

vki a környékén tapasztalt hasonlót??

2012. aug. 19. 10:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

akkor csak én értelmeztem ezt félre,nem gond hogy megfogják,csak ahogy hozzájuk beszéltek az "rémített" meg egy kicsit :) de akkor ok..

felnőtt(1,5 éves) volt a kutyám amikor kaptam,nem szocializálták, mindennek és mindenkinek neki ment volna (kutyasulira már akkor sem volt pénzünk )de eltelt 8,5 év és ez idő alatt mindenről leszoktattam,maximálisan hallgat rám amikor eszik nyugodtan oda nyúlhatok,mindig vissza jön első hívásra,csomó trükköt tud..a gyerekkel agresszívan viselkedett, ez már mára teljesen elmúlt a 3 éves uncsi tesóm simogathatja bátrán mert nyugodt a kutya (persze csak felügyelet mellett) egy morgás vagy feszült pillanat sem volt..

de sajnos a kutyákkal való jó kommunikációt nem tudtam megtanítani neki,vagyis leszoktatni ,ha egy kutya 2-3 m-nél közelebb jön akkor ugat,hiába rántok a pórázon,vagy bököm oldalba akkor sem hagyja abba,bár már ahhoz képest jobb a helyzet mint volt,de teljesen ezt az egy rossz szokásról nem tudtam leszoktatni :( ha lett volna pénzem rég elvittem kutyasuliba,de nem olcsó..és momentán vannak fontosabb dolgok is,bár minden pénzemet a kutyámra költeném,de nem lehet, jövő nyártól fogok dolgozni,teszek félre pénzt és akkor elviszem kutyasuliba..

amúgy a környéken egy kutyás sem vállalta azt hogy segítenek a kutyám az ő kutyájuk segítségével amit meg is értek senki sem akarja ,hogy a kutyájának oda kapjanak...meg hát a környéken kevés a kiegyensúlyozott nyugodt kutya,nekünk pedig ilyenek kellenének,akik ha egy másik kutya oda ugat nem rögtön neki támadna stb..de jövő nyáron elviszem suliba mint írtam..

2012. aug. 20. 11:05
 12/19 Szilvi & Argos ***** válasza:

Az ugatásról megpróbálhatod leszoktatni úgy, hogy egy kutyást megkérsz segítőnek. Neki csak állnia kell a kutyájával egy helyben. Te pórázon vezeted a kutyádat feléjük. Ha mondjuk tőlük 5 méterre nem ugat, akkor mehet a dicséret, kaja, juti, játék. Akkor közelebb mész 1-2 lépést, és így tovább. A lényeg, hogy addig menj feléjük, amíg nyugodt a kutyád, nem ugat és ezt jutalmazd is! Amint ugat, akkor hátraarc és távolodsz pár lépést magad után rántva a kutyát. Így megtanulja, hogy az ugatással rosszallást, a kutya felé csendes közeledéssel kaját és simit kap.

Ha ez nagyon nem menne, akkor sétáljatok egymás mögött úgy, hogy Ti mentek elől és a másik kutya fokozatosan érjen egyre közelebb hozzátok, aztán kisebb távolságban de egymás mellett vezessétek őket.

2012. aug. 20. 12:02
 13/19 A kérdező kommentje:

az a baj,hogy nincs olyan kutyás akit megkérhetnék,mert itt a többség csak öreg és ők ilyenekkel nem foglalkoznak,meg minket már messziről elkerül mindenki,van egy nő akinek van egy mopsza vele egész "jól" elvan tehát nem ugat rá csak eleinte aztán rászólok akkor abba hagyja ,de csak ennél a kutyánál..egyedül ezzel a gazdival vagyok jóba, a többivel nem ,mert neki eltudtam mondani,hogy a kutyám már ilyen volt,de sehogy nem tudtam róla leszoktatni,így ő ezt megérti..

de mivel ezzel a kutyával nincs annyira rosszba mert a hátsóját szokta szimatolni,meg néha tudomást sem vesz mopszról,szóval vele nem tudnék gyakorolni,mert ismeri napi szinten találkozunk..de mondom a többi kutyás inkább elkerül,átmennek a másik oldalra,de volt hogy vki vissza fordult,pedig oda kapni egyik kutyának sem kapott oda...

jövő nyárig vhogy majd megoldjuk..

2012. aug. 20. 12:19
 14/19 A kérdező kommentje:
azért köszi a tippet, jó megoldás ha lenne egy vállalkozó kutyás ,de itt a környéken a kutyások nagyon be vannak fordulva vagy nem is tudom :/
2012. aug. 20. 12:20
 15/19 anonim ***** válasza:
máshogy viselkedik ám a kiskutyád pórázon. a két ovatos gazdival nem lehetne beszélni?
2012. aug. 20. 14:27
 16/19 A kérdező kommentje:

nem találkozok velük gyakran csak néha..de nem tudom mit is mondhatnék,hisz mindig egy ugató kutyával látnak,szerintem meg van a véleményük,biztos azt hiszik,hogy egy elkényeztetett kis "ideggörcsöm" van ,pedig nem, mert nem az én hibámból lett ilyen hanem az előző "gazdi" gondatlanságából :/

mint írtam a legtöbb kutyás elég magának való,inkább megvárom a jövő nyarat és akkor a kutyasuliba majd segítenek, az is lehet a nyár elég is lesz a rehabilitációra ,itthon annyit fogok gyakorolni vele amennyit csak tudok :)

már csak azt nem tudom,melyik kutyasuliba vigyem majd..Gödöllőn lakok van itt kutyasuli,csak sokak szerint elég drága..

2012. aug. 20. 17:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Ajánlom figyelmedbe a Cerberos kutyasulit, idézet Tőlük:

"Hitvallás

A Cerberos Kutyaiskola hiszi és vallja, hogy nincs reménytelen helyzet, ezért minden egyes esetben odafigyelünk tanulóink problémájára. Amennyiben a gazdinak csak anyagi korlátai vannak, hogy tanfolyamot végezhessen, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, mert oktatóink egy személyes konzultációban díjmentesen próbálnak segíteni problémájukon, legyen az bármilyen természetű is."

Hévvel cirka egy óra alatt odaérnél. :)

2012. aug. 20. 17:43
 18/19 A kérdező kommentje:
köszi
2012. aug. 20. 17:52
 19/19 anonim ***** válasza:
gödöllőre vidd, ha ottlaksz, viszont ha korlátozottak az anyagi lehetőségeid, akkor HÉV-ezz át Kistarcsára. ott a best kutyaiskola. családias, megfizethető, és hidd el, hogy ezt a problémádat nagyon jól meg fogják tudni oldani. 5 e ft. a havidij.
2012. aug. 20. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!