Ezzel azt akarják elérni, hogy mi féljünk? (bőv. Lent)
Van a környéken 2 nagy testű kutyás gazdi, az egyiknek egy Weimari vizslája van a másiknak egy nagy fekete dog keveréke..ezek a kutyák mindig elvannak engedve, és amikor összefutunk velük (nekünk két kistestű kutyánk van)akkor úgy megfogják a kutyáikat és azt mondják,hogy : szépen viselkedsz,nem szabad stb a kutyák meg csak csóválják a farkukat és látszik hogy szimatolnak,egyáltalán nem agresszív egyiknek se a viselkedése..
múltkor meg elég messze volt a vizslának a gazdija ezért egy picit megijedtem,mert,hogy amikor találkozunk mindig megfogja,de a kutya ránk se bagózott a gazdája meg rohan oda,hogy úristen meg stb,ugye nem volt gond..a fekete keverék kutya gazdájára is kb ugyan ez jellemző,pedig egyik se bánt,pedig a kutyám ugatott egy kicsit rájuk,de azok inkább kikerülnek minket,szóval nem hinném,hogy agresszívak lennének..
de,most komolyan nem tudom,hogy azt akarják,hogy féljünk a kutyáiktól,mert kb úgy viselkednek a kutyáik jelenlétében mintha azok fenevadak lenének..
vki a környékén tapasztalt hasonlót??
Miért nem őket kérdezed meg?
De gondolom csak nem akarják hogy megijedjetek .... én is megfogom ha labradort, ha kiskutya jön szembe: nagy és lehet hogy van aki félne tőle, hiába birka-természetü.
az oké,hogy megfogják ezzel nincs gond,meg azért örülök is,mert az én kutyámnak,sajnos rossz élményei vannak a nála nagyobb testűekkel azért is ugatja őket,nem tudtam róla leszoktatni :(
de akkor ne mondják már a kutyáiknak,hogy nem szabad,meg szépen viselkedsz stb..egyszerűen fogják meg és menjenek tovább..nincs bajom velük,csak tényleg úgy állítják be a kutyáikat mintha vad lenne..
Nem értem, mi a problémád...végre normális kutyatartókkal találkoztál, akik nevelik a kutyáikat és nem engedik rá őket kontroll nélkül más ebekre :)
Én is szoktam "beszélgetni" a kutyával, miközben mások mellett haladunk el póráz nélkül: "nem, mellém", stb...vagy ha odaengedem, akkor a nyugodt hangsúly hatékony...mindegy, mit mondok, "szépen", vagy "ügyi vagy"
Nem tudhatod, hogy milyen múltjuk van a kutyáknak, lehet, hogy voltak szocializációs gondok amiket csak hosszabb munkával neveltek ki belőlük. Örülj neki, hogy végre két normális gazdi is van a környéketeken, egész biztos vagyok benne, hogy nem az a céljuk, hogy félelmet keltsenek másokban.
Az viszont nem túl jó, hogy a te kutyusod ugatja őket minden ok nélkül, és azt ne mondd, hogy nem tudod megnevelni mert olyan nincs.
A legjobban nevelt, legszófogadóbb kutyáknál is előfordulhat, hogy "visszaszól" a másiknak (pl. a tiédnek) aki belemászik az arcába és támadni próbál vagy ott peckeskedik, szóval ezért kérdezhették a gazdik, hogy nem volt e gond amíg odaért.
Nekem golden retrieverem van, és bár nem számít nagytestűnek (ő a közepes kategória a kutyafajták között), soha nem engedem oda idegen kutyához. Általában mi is kisebb termetű ebekkel találkozunk.
Ha lánykám épp lábnál jön póráz nélkül, akkor ráadom a pórázt, és általában (ha kommunikatívnak tűnik a másik kutya gazdája) megkérdezem, játszhatnak-ismerkedhetnek-e. Akkor póráz levesz, kutyának pedig "mehetsz".
Szerintem ez teljesen normális, hogy helyben tartják őket, mivel nem ismerik egymást a kutyák, illetve Ti gazdik sem.
Beszélj velük, kérdezd meg, mehet-e a bandázás. Ha jól szocializált kutyákról van szó mindkét oldalról, akkor mérettől függetlenül nem lehet gond.
Jó kutyázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!