Tükörmódszer, tüköriskoláról negatív vélemények, tapasztalatok?
Tükörmódszer, tüköriskoláról negatív vélemények, tapasztalatok?
Amit kifogásoltok mind a suliban , mind a módszerben..
Köszi előre is
Akkor privátban megírhatnád.:)
de érted, ha ez olyan jó dolog, miért ne reklámozd?... Nem értem, miért akkora probléma ez.
És azért okozhat ütközést, mert a tükörben semmi sincs véletlenül. Nem értem, melyik részét NEM vették át... és kíváncsi vagyok, a klikkerezésben milyen szintre juttatják el a gazdákat, illetve az életmódprogramok náluk milyenek, az ŐV pl. hogy néz ki,... semmi rossz nincs abban, hogy tanuljunk egymástól!
Lehet, hogy van, amit jobban csinálnak, de lehet, hogy építő jellegű kritikával tudnának nekik segíteni a tükrösök. Ők csak örülnek, ha terjed a módszer - csak jól terjedjen.
Minden iskola olyan módszert használ, amilyet akar. Amíg nem úgy hirdeti magát, hogy tükör tematikájú iskola, senkinek semmi joga bármiben is támadni őket.
A sportkiképzésben is rengeteg kiképzési technikát vesznek át innen-onnan. Akkor őket is piszkálni kellene?
ma 13:50
Milyen gondot okozna a kommunikációban? El nem tudod képzelni, hogy akár más kiképzési módszernél is képese a gazda és a kutya kommunikálni?
"Nem értem, melyik részét NEM vették át... "
Miért gondolod, hogy bármely részét nem vették át? Figyelj! A Népszigeten tudnak róla. Kapcsolatban állnak velük. Annak, hogy valaki Tükör iskola legyen, vannak bizonyos feltételei. Nem csak a módszer és a tematika alkalmazása, hanem annál jóval több és összetettebb. Annak is megvan az oka, hogy miért nem hivatalos tükör iskola. Ez belső ügy, kizárólag rájuk és a Népszigetre tartozik. Mit nem lehet ezen elfogani?
Miért nem a vezető oktató hívja fel a gazda figyelmét az akcióra és miért nem a gazda büntet?
Pl a Népszigeten van egy vezető oktató akinek a feladata a tudás átadása a gazdák felé. Az ő figyelmének a nagy része a gazdákra kell, hogy irányuljon, hogy mindenki lépést tud-e tartani az elhangzottakkal, mindenkinek a figyelmét el tudta-e nyerni, hogy nem csúszik-e ki az időből és hasonlók.
A kutyákkal a szocializációs oktatók foglalkoznak. Ők csak és kizárólag a kutyákra figyelnek, hogy melyik, hogy közelít a másikhoz, hogy a másiknak erre mi a reakciója, békés játék vagy verekedés lesz-e a kontakt vége.
Egész egyszerűen egy embertől nem várható el, hogy mindkét feladatra 100%-ban tudjon koncentrálni. + így a gazdák is csak az oktatóra tudnak figyelni, nem pedig állandóan azt lesik mit is csinál éppen a kutyájuk és nekik mikor kellene beleavatkozni.
Egy szocializációs oktató ha rendszeresen kijár, egy év alatt több száz kutya-kutya közötti találkozást lát, így jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint egy-egy gazda.
De miért támadnám?:O
Engem csak érdekel, hogy ők hogy dolgoznak, miért és miben mások. Ez akkora baj?
Én nem a Korom Gábor vagyok, meg nem is a nemtudomén kicsoda, hogy bármibe beleköthessek - már ha a Gábor beleköt - nem tudom, én erről az ügyről semmit nem tudok.
Csak mint kutyagazda vagyok kíváncsi a dologra.
És nem azt mondtam, hogy tuti sérül, csak furcsa lenne, ha nem sérülne. Most ebbe nem mennék bele, ahhoz látnom kell, hogy konkrétan mik történnek ezeken a sulikon.
"miért és miben mások"
Miért kellene mindenképp másnak lennie? Persze lehetnek mások ha akarnak, mert nem köti őket a szerződés. Én se tudok erről ennél többet, kérdezd Gábort, ha akar, majd ő válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!