Tükörmódszer, tüköriskoláról negatív vélemények, tapasztalatok?
Tükörmódszer, tüköriskoláról negatív vélemények, tapasztalatok?
Amit kifogásoltok mind a suliban , mind a módszerben..
Köszi előre is
Különösen az utolsó két videót ajánlom figyelmetekbe.
A bemutatók alatt se póráz, se jutalomfalat nincs.
Általános leírás a tükörről.
Kérdések - válaszok
A bemutató csoport tagjai, kis sztorik, ki hogy került ide, mit köszönhet a tükör módszernek, stb...
Tanulságos, megható, szórakoztató.:)
"Akik hőbörögnek, értetlenkednek, vegyék a fáradtságot, és menjenek el egy ilyenre."
Pont az ilyenek nem fognak elmenni, mert félnek attól, hogy olyat tapasztalnak, amitől át kell értékelniük az eddigi munkásságukat. Ehhez nagy lelki erő kell. Egyszerűbb ülni a gép előtt, hőbörögni, és azt hajtogatni, hogy "én is vagyok ugyan olyan jó, csak olcsóbban". Ha elég sokat mondogatja magának, akkor még el is hiszi.
A bemutató csoportjuk nagyon ügyes az biztos, de azért azzal sem kell annyira nagyra lenni hogy póráz nélkül csinálnak mindent. Ők csak ezzel foglalkoznak, nem hiszem hogy közölük bármelyik kutya IPO-zna mondjuk. Tényleg tetszenek a videóik és el is ismerem teljes mértékben hogy nehéz dolgokat tanítanak a kutyáiknak(nagyon sokat én biztos hogy nem tudnék megtanítani a sajátomnak), de ezt a póráz nélküli dolgot úgy mondod mintha akkora nagy szám lenne. Ilyen erővel az én kutyám meg póráz nélkül csinálja meg az IPO őrző-védő részét, persze ez sem nagy szám mivel ez az elvárás.
És a másik dolog még ide vonatkozólag (idézek az általad linkelt oldalról): "A csapat mostani tagjai nagyjából 2008. nyara óta gyakorolnak együtt." Szerintem ezt nem kell kommentálnom...
#42 Hát tudod nem csak hogy ugyan olyan jó, hanem jobb kiképző is vannak, és hiába hőbörögsz mert azonos eredményeket (vagy még jobbakat is) mások is fel tudnak mutatni mint a tükrösös annyi különbséggel hogy nem nézik le a másikat azért mert más szellemben tanítja a kutyákat.
Nekem "szöges" iskolába járt idáig az évtizedek alatt minden kutyám.Bemutatón bizony megmutatjuk, hogy a kutya képes precízen, pontosan a gazdája mellett dolgozni. Póráz nélkül. Ráadásul nem csak nekem, hanem több iskolatársamnak a kutyája megcsinál nagyon sok trükköt is.A "bohóckodást" nem a szokásos oktatásban tanítjuk, de aki kérdez, segítséget kér , azok megkapják bármikor.
Nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy egy IPO-s kutya csak menetel és harap. Ő is egy ember társa, kedvence iskolán kívül.
#44 Én tiszteletben tartom hogy nem vagyunk egyformák, nem jöhet be mindeninek ugyan az a fajta szemlélet, és szerencsére van választék így mindenki megválaszthatja a magának megfelelő és szimpatikus kiképzési módszert. Viszont rohadtul felidegesít mikor valaki fikázza és lenézi a másikat azért, mert más módszert használnak tanításban. Ha itt beleolvasol pár kérdésbe egyértelműen kiderül, hogy a tükör sulisok lenézik azokat akik nem ebben a szellemiségben képeznek ki és tanítanak kutyákat. Nem tudom hogy honnan veszik , de meg vannak győződve arról hogy a vidéki sulikban még mindig a szétrángatós módszerrel dolgoznak, pedig ez egyáltalán nem így van.
Na mindegy is nem bonyolítom a dolgot mert nincs értelme, ti sem láttok a "tükrön túl" sajnos.
"Komolyan nem értelek benneteket. Azt gondoljátok, hogy a hagyományos iskolákban alapfeltétel a szöges, vagy az elektromos, és ugy tanitanak, hogy a kutya szét van rángatva??????"
Én nem gondolok semmit. Öt hagyományos suli van a környékünkön, egyet saját tapasztalatból ismerek, az pozitív megerősítéssel dolgozik, nem rángat, nincs fojtó, de nálunk inkább ártott, mint használt. Kettő munkakutyás, tehát nálam nem játszik, másik kettő meg úgymond "halad a korral", de megvan bennük a pórázon rángatós, fojtós, lenyomós, pórázon tartva helyben maradós módszer. Őket szoktam látni bemutatókon, ismerek olyanokat, akik oda járnak és mesélnek, és ismerek olyanokat is akik már néhány alkalom után elmenekültek onnan. Van olyan ismerősöm, aki totál megelégedettséggel jár ilyen iskolába, de a mai napig természetesnek tartja, hogy nem tudja elengedni a németjuhászát egy kis játékra, mert kiszámíthatatlan a viselkedése.
Más, vidéki iskolákat nem ismerek, róluk nem nyilatkozom negatívan, de 5 helyi példa alapján nem tartom valószínűnek, hogy azok klasszisokkal jobbak, vagy másabbak lennének, mert kizárt, hogy pont hozzánk koncentrálódna az összes olyan suli, amelyik nem felel meg az igényeimnek.
Illetve egy távolabbi iskolát mégis ismerek, szintén láttam a bemutatójukat. Azt valami rendőr vezeti, és több szakmabeli is van a csapatban. Nem is lenne vele semmi bajom, csak a németjuhászok, rottik és hasonló munkakutyák mellett sajnos bevesznek westit és colliet is, amikre ugyanazt a módszert alkalmazzák, és ez elég elkeserítő. Az is sokat elárul, hogy amíg mi 25 kutyával, póráz nélkül szabadon, felszabadultan elvoltunk, mindegyik tudta a dolgát, nem balhéztak, nem kódorogtak el, jól éreztük magunkat, addig ők távolról figyeltek minket. Kutyák pórázon, némelyiken szájkosár, még egymástól is védőtávolságot tartva és még így is volt, hogy összeugrottak. Bocs, de nekem nem ez jelenti a kutyázást, és egyre többen vagyunk, akiknek ennél magasabb igényei vannak, aminek az árát is hajlandóak megfizetni, ha kell.
ma 10:50
Az általad említett iskola azzal, hogy rendőr vezeti, még nem biztos, hogy a mai kornak megfelelően működik.
Eleve egy segédnek, iskolavezetőnek tökéletesen tudnia kell, melyik fajta, milyen módszerrel tanítható a leghatékonyabban.
Sajnos, egyre több iskola nyílik.Olyanok vezetésével, akiknek a tudása még nagyon kevés. Szóval minőségi különbségek vannak az iskolák között bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!