Mi a véleményetek erről az esetről?
Figyelt kérdés
Van egy ivartalanított kan kutyám. Szerettem volna mellé egy társat, szintén kant. Van egy tenyésztő akinek gyönyörű kutyái vannak, tőle szerettem volna egy kiskutyát. A tenyésztővel egy fórumon már sokat beszélgettünk, kiállításon személyesen is találkoztunk, megbeszéltük hogy az októberi alomból enyém lesz egy kis kan. Na de amikor kiderült hogy az én kanom ivartalanítva van és majd a tőle vásárolt kutyát is ivartalaníttatni szeretném, teljesen kiakadt, hogy ő így nekem nem fog kutyát eladni, hogy én majd őt csonkoltatom, meg biztos azért akarom hogy bújósabb maradjon, és letehetek arról, hogy ő így kutyát ad nekem... Azt is közölte, hogy az orvosa, aki az Állatorvosi Egyetemen is dolgozott, nem ivartalanít, csak ha pl a szuka már többször szenvedett méhgyulladásban... Amúgy ő tényleg tenyésztő, nem szaporító, törzskönyves, tenyészszemlés, kiállításokra hordott kutyái vannak, egy évben kétszer alom, persze különböző szukáktól, minőségi táp, 2 oltással adja csak el a kutyákat és csak tk-vel stb. De miért ilyen a felfogása? Inkább örülne hogy nem szaporítani akarok a kutyával...2009. júl. 21. 13:21
11/12 A kérdező kommentje:
Naja, és akkor minden tőle vett kiskutyát szaporítsanak tovább? Elég érdekes lenne... Amúgy egy szóval nem mondta hogy pároztatnom kéne, csak hogy had éljen herékkel...
Más tenyésztőt keresek, mivel nincs más választásom, hiszen ez a maradi, buta nő nem ad nekem kiskutyát, de így már nem is kéne tőle.
2009. júl. 21. 16:09
12/12 A kérdező kommentje:
Mellesleg arra is kiakadt, hogy a másik kutyám ivartalanítva van (ő pl. sajnos szaporítótól van, allergiás, patellás kiskutya). Őt is szaporítanom kellett volna tovább? Neki alapjában véve tenyésztő létére az ivartalanítással van baja...
2009. júl. 21. 16:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!