Mi a véleményetek erről az esetről?
Az ilyen egy tudatlan ember,akármilyen díjakat is nyernek a kutyái.
Fajtamentőknél próbáltál kutyát nézni?Ott már eleve ivartalanítva adják ki mindet.
Az Egyetemen dolgozó nagytudásúakat me talán hagyjuk,nekem soha egy állatomon sem segítettek,csak pénzzel vettek le vég nélkül.
Volt,hogy éjjel a vérző kutyával elzavartak,vigyük ahova akarjuk,nem látják el,mert nincs 15 ezer ft nálunk,csak 10 ezer(15 ezer ft kell ahhoz,hogy éjjel vagy ügyeleti időben egyáltalán beengedjenek).
Nem érdekelte őket,hogy nincs autónk,nem tudjuk máshova vinni.
Itt tartanak a magyar tenyésztők... Elég gáz, buta emberre vall az ilyen hozzáállás.
Sőt mi több strucc politikát űznek... Nem akarják meglátni, hogy az ő csodálatosan kitenyésztett kutyáik is kutyák és a szaporodási ösztön vezérli őket. Tehát elszökik vhol csinál egy almot, s még ha jó esetben vissza is talál a gazdihoz megint 6 kölyök kutya kerül a menhelyre. Avagy az utcán nő fel és onnan kerül a menhelyre, ahol éveket tölt. ...
Már csak azért is vall tudatlanságra ez a hozzáállás, mert aki ismeri a kutya biológiát, etológiát az tudja, h egy kan nem attól veszti el a férfiasságát, h kivágják a heréjét...
Az állatorvos meg menjen a fenébe... Amúgy is degeszre tömi a zsebét a kétségbeesett, tájékozatlan gazdikon. Milyen nagy erény, pont ezen nem akarja halálra keresni magát. pf
Véleményem:
Basszus én szeretem Magyarországot, de tényleg durva h ekkora a kőbuta, tájékozatlan, önfejű, belátó képesség nélküli "ember" réteg a társadalomban....
...
...
ahogyan lennie kéne :
kölyök kutya eladó , ivartalanítva ....-ft.
kölyök kutya tenyésztésre eladó ,...+ .....-ft !
ez lenne a normális .
aki tovább szeretné tenyészteni ,fizessen érte többet , és természetesen legyenek nyilvántartva .
viszont a tenyésztők " elvei " valahol leragadtak a 80-as éveknél !
akinek nem inge ,ne vegye magára.
elhiszem,hogy egy kölyök ára 100-150 000.-ft -tól .
és van rajta kb : × % haszon ( persze jó szülői gének, kiállítási eredmények stb.,jó tápok,jó tartási körülmény-állandó orvosi felügyelet . ez mind sok pénz.)
de-ne mondják nekem : csak hobbiból tenyésztjük,meg szeretetből !fenét.
a pénz ugyanolyan fontos .
és akkor még elveik is vannak .
vegyél tőlem x ezerért , de csak udvaron tartsd, meg x táppal etesd, meg szereti a francia sajtokat,és a déltengeri levegő is jót tesz a kutyának?
és ha elmondod,hogy te ,mint a leendő gazdi mit szeretnél ,lehurrog ??!
mi-van ??
az autó kereskedő sem mondja meg,hogy hol használhatod az autód !
a kutya a tiéd, ő meg örüljön.hogy jó gazdához adta a kölyköket, nem pedig egy szaporítónak adta tovább!
úgyhogy a véleményem : vágd orrba :)
Köszönöm mindekinek a véleményét, egytől egyik egyetértek veletek. Én teljesen elképedtem mikor ezért képes volt közölni hogy nem ad nekem kiskutyát. Érdekes, más tenyésztő ivartalanítási kötelezettséggel adja el a kutyákat, ő meg csonkolásnak tartja...
Sajnos ennek a fajtának nincsen fajtamentője (máltai selyemkutya)
Hát akkor te is egy jó nagy hülye vagy, már bocs.
Ne hasonlítsd már össze a farokcsonkolást az ivartalanítással...
Az lenne a lényeg, hogy ha nem vagy tenyésztő, ivartalanítod a kutyád.
Az ő szemszögéből viszont más a helyzet: jár kiállításra, minőségi kiskutyákat nevel fel, ergo elvárja, hogy olyan vegye meg a kutyát, aki továbbviszi ezt a vonalat.
De mivel nem vagy tenyésztő, megértem az álláspontod (akitől vásároltad, ő is megérthetné...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!