Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tart bunkónak, ha nem...

Miért tart bunkónak, ha nem szeretném, hogy bejöjjön a kutyája a lakásomba?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék,szeretem a kutyákat meg az állatokat is.

Az egyik rokokonom meg szeretne látogatni (pontosabban szeretett volna),de udvariasan közöltem vele,hogy nem szeretném,ha a lakásomba behozná a kutyát,ami nagytestű.Erre véresen megsértődött.

Mit lehet tenni? Most tényleg én voltam a rossz?

De ezt mellesleg én döntöm el.

Ti jártatok már hasonlóképpen? Mi lenne a helyes?

(Egy kistestűt még lehet beengedtem volna,de ez a kutya nagytestű!)

2012. aug. 10. 15:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Elnézést,azt nem írtam,hogy a kutyáját mindig magával viszi mindenhová,bárhová is megy.

Ő kijelenetett,hogy hozzám is elhozza,erre mondtam hogy ne és besértődött...de miért.?

2012. aug. 10. 15:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A te otthonodba azt engedsz be akit szeretnél. és ha normális stilusban kérted meg rá, akkor nincs oka megsértődni. Én ha valakihez megyek, megkérdezem, hogy a kutyát vihetem-e. ha nem, akkor nem viszem. nincs evvel semmi baj.
 3/14 anonim ***** válasza:
75%

A te lakásod, a te döntésed. Ezért nem kellene megsértődni, el kell fogadni, hogy nem mindenki rajong a kutyákért.

Mondjuk ha jól nevelt kutyája van, olyan mindegy, hogy kistestű vagy nagytestű...

Köthetnétek kompromisszumot... Hogy bejöhet a kutya, de hoz magával egy takarót, és a kutya azon fog pihenni amíg dumáltok...

4/14 A kérdező kommentje:

köszi a második,ez a kompromisszum jó ötlet!

persze nem bunkóm mondtam meg neki a dolgot hanem normális hangnemben...

de ha mégis úgy döntök,hogy oké jöhet,akkor most én hívjam fel hogy akkor bocs de mégis? mert én nem szeretnék a bocsánatáért könyörögni.

a takarós az jó megoldás lenne :)

2012. aug. 10. 15:19
 5/14 intrepid ***** válasza:
100%
"a kutyáját mindig magával viszi mindenhová,bárhová is megy." Ahova nem viheti, oda nem megy. Hol itt a baj? Te sem voltál rossz, és ő sem az. Mindaketten élitek az életet a saját normáitok szerint.
2012. aug. 10. 15:20
 6/14 anonim ***** válasza:
mindig rosszul esik, ha nem látják szívesen a kutyámat, de nem sértődöm meg, elfogadom és megyek nélküle. amúgy ez nem úgy van, h ő kérdezés nélkül, alapesetben hozza és neked kell külön szólnod, h nem jöhet. én mindenkitől, minden egyes alkalommal megkérdezem, h mehetek-e kutyával. ha nemet mond, megoldom másképp, h a kutyának is jó legyen, de a vendéglátót se zavarja (előtte jól kisétáltatom és otthon hagyom arra a pár órára a kutyát, ami egyébként azt jelenti, h emiatt rendszerint egy kicsit kések vagy korábban jövök el a vendégségből, de legalább mindenki boldog :))
2012. aug. 10. 15:24
 7/14 anonim ***** válasza:

6. vagyok

nálam mindig van pléd a kutyusnak, de a vendégségben mindent körbejár, körülszaglászik és gyakran nem arra fekszik, hanem az ablak alá vagy egy rongyszőnyegre. ha ez nem fér bele, akkor jobb, ha inkább nem is jöhet, mert irreális elvárás egy plédnyi területre lekorlátozni a kutyát. max ha öreg és amúgy sem mozgékony. az enyém 3 éves izgága terrier, nem tesz kárt semmiben, de az kizárt, h csak a pléden legyen órákig és onnan semerre sem mozduljon

2012. aug. 10. 15:29
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

Teljesen érthető a hozzáállásod, én pont így vagyok ezzel, csak fordított irányba. Senki vendég kedvéért nem kötöm meg vagy zárom be a kutyáimat. Aki fél tőlük, vagy nem szereti a kutyákat, az nem jön hozzánk vendégségbe, aki meg jön az számíthat 130 kiló tömény szeretetre.

Ha ragaszkodsz az illető társaságához, akkor találkozhattok semleges helyen, vagy nála is.

2012. aug. 10. 15:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a szüleimmel jártam így. Hivatalosak voltunk vendégségbe, a 3 kutyám közül az egyiket vinnem kellett, mert tüzelt. Már nem vérzett a tüzelés végén járt. Nem hagyhattam itthon, mert a másik szuka kutyámmal összemorognak, csak ilyenkor. Jól nevelt kutyák, lakáshoz szokottak. Nagytestűek. Vittem takarót neki, hogy amíg mi az ünnepi ebédet fogyasszuk, arra majd lefekszik szépen. Sajnos nem engedték, hogy bevigyem a kutyát. A párom és a fiam megebédeltek, addig én a kutyámmal kint maradtam az udvaron, mert ha bemegyek én is, a kutyám kaparta volna az ajtót utánam, ekkor volt a szüleimnél először és utoljára. Nekem nagyon rosszul esett, kivételes eset volt, egy kicsit tolerálhatták volna. Én is alkalmazkodom hozzájuk, ha nálunk vannak, nem engedem be olyankor a kutyáimat. De! A következő nálunk tartott családi ebédnél a kutyáim bent fognak lenni, ahogy máskor is szokás, nem fogok rájuk tekintettel lenni. Az ő házuk az ő váruk, az én házam az én váram! Itt a kutyák itthon vannak, ők a vendégek!
2012. aug. 10. 15:57
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én már jártam így csak én voltam a kutyás. Ismerős meghívót több napra, mondtam akkor vinném a kutyát is ha lehet ő azt mondta nem, így lemondtam az egészet,(mivel több napra nem hagyom magára,meg nem is akartam rábízni senkire) de nem sértődtem meg rá! Teljesen természetes,ha nem szeretné,hogy állat legyen az otthonában.

A vége az lett mondjuk ,hogy jöhetett a kutya is, de semmi sértődés nem volt és nem én beszéltem rá,hogy na a kutya is jöhessen ő döntött így, nem bánta meg mondjuk, mert semmi gond nem volt.

Nem azt mondom,hogy engedd,hogy vigye, hanem azt,hogy lehetséges ám,hogy nem tart bunkónak és nem is sértődött meg rád :)

Esetleg menj át te hozzájuk, vagy amit írtak ez a takarós megoldás, meg szerintem az is más ha egy délutáni beszélgetésre menne át csak kutya nélkül..nem tudom, ezt ő tudja, miért nem jó neki.

2012. aug. 10. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!