Ez az. Kovetkezetes, eros kezu, hatarozott nevelesi mod?
Köszönöm a választ :)
Bár nem tudatosan, de csináltam már ilyet Joeynál. Pont olyankor, amikor megtagadta a behívást és hülyére vett, játékra hívott. Ugyanígy nagyon lassan közelítettem felé, mérgesen, mert úgy voltam vele, ha hirtelen mozdulatot teszek, azzal azt erősíteném benne, hogy játszunk. Volt, hogy lassan lépdelt ilyenkor előttem, sűrűn hátranézve. Volt, hogy szembe fordult velem és ugatott - amikor még távolabb voltunk egymástól. Ha közelebb értem újra kitért előlem, akkor hagytam abba, amikor vagy egyszerűen lefeküdt és megnyugodott, vagy közel értem hozzá, ekkor lenyomtam. Ez így rendben van? Vagy a kutya viselkedésével irányba leszűrhető valami? Esetleg az én reakcióm kellett volna más képp csinálni?
Látom a lepontozás azért itt is megy :S
Bocsánat, de így sajnos csak leírva nem tudom, esetleg milyen hibák lehettek, miket csináltál jól. Ahhoz látni kell sajnos az egész folyamatot. De ha van rá időd és kapacitásod, nagyon ajánlom, hogy látogass el most nyáron egy ösztönkezelési szemináriumra. Pesten is lesz, illetve idén először Gábor körbe járja a tükör iskolákat ország szerte több terápiás oktatóval és azok terápiás kutyáival. Ahol elég nagy az igény rá, ott tartanak szemináriumot. Ez egész napos, több, 9-10 problémás, leginkább korábban kezeletlen kutyán bemutatva a módszert. Itt nálunk múlt héten volt és valami fantasztikusra sikerült. Rengeteget lehet egy-egy ilyen alkalomkor tanulni.
A lenyomás itt azért nem a leghatásosabb, mert alapjáraton kisebb büntetés, mint maga a megtolás. Ha közben csinálod, inkább csak kioldja a kutyát a büntetésből.
Köszönöm! :)
A szemináriumok menetrendje fent van esetleg valahol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!