Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez az. Kovetkezetes, eros...

Ez az. Kovetkezetes, eros kezu, hatarozott nevelesi mod?

Figyelt kérdés
Vannak fajtak amire azt irjak hogy "hatarozott, kemenykezu, kovetkzetes gazdanak valo". Na most en nem tudom hogy mit ertenek ez alatt pontoaan d en nem tudok ordibalni a kutyaval ha rossz nen tdok racaapni es megrancigalni a nyakat ha rossz... De a hataroott kovtkezetesseg azt ugy velem az, hogy ha nem mehet e a szobamba a kutya akkor SOSE engedem be es hivom be... ES ha megis bemegy akkor jon a leszidas... Jol gondolom ezt a nevelesi hatarozottsagot?

2012. aug. 10. 09:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen csináld végig a kötődési tréninget, másfél- két hónapig kell tartania, ha tudod miben hordani, akár husit, zöldséget is kaphat kézből (nekem övtáskám van, abban a táp elfér kényelmesen.) Viszont komolyan kell venni, nem könyörögni a feladatért, ha nem csinálja, csinálja majd másnap. Sok sikert!
2012. aug. 10. 20:29
 22/25 anonim ***** válasza:

Köszönöm a választ :)

Bár nem tudatosan, de csináltam már ilyet Joeynál. Pont olyankor, amikor megtagadta a behívást és hülyére vett, játékra hívott. Ugyanígy nagyon lassan közelítettem felé, mérgesen, mert úgy voltam vele, ha hirtelen mozdulatot teszek, azzal azt erősíteném benne, hogy játszunk. Volt, hogy lassan lépdelt ilyenkor előttem, sűrűn hátranézve. Volt, hogy szembe fordult velem és ugatott - amikor még távolabb voltunk egymástól. Ha közelebb értem újra kitért előlem, akkor hagytam abba, amikor vagy egyszerűen lefeküdt és megnyugodott, vagy közel értem hozzá, ekkor lenyomtam. Ez így rendben van? Vagy a kutya viselkedésével irányba leszűrhető valami? Esetleg az én reakcióm kellett volna más képp csinálni?

Látom a lepontozás azért itt is megy :S

2012. aug. 10. 20:34
 23/25 anonim ***** válasza:
75%

Bocsánat, de így sajnos csak leírva nem tudom, esetleg milyen hibák lehettek, miket csináltál jól. Ahhoz látni kell sajnos az egész folyamatot. De ha van rá időd és kapacitásod, nagyon ajánlom, hogy látogass el most nyáron egy ösztönkezelési szemináriumra. Pesten is lesz, illetve idén először Gábor körbe járja a tükör iskolákat ország szerte több terápiás oktatóval és azok terápiás kutyáival. Ahol elég nagy az igény rá, ott tartanak szemináriumot. Ez egész napos, több, 9-10 problémás, leginkább korábban kezeletlen kutyán bemutatva a módszert. Itt nálunk múlt héten volt és valami fantasztikusra sikerült. Rengeteget lehet egy-egy ilyen alkalomkor tanulni.

A lenyomás itt azért nem a leghatásosabb, mert alapjáraton kisebb büntetés, mint maga a megtolás. Ha közben csinálod, inkább csak kioldja a kutyát a büntetésből.

2012. aug. 10. 23:19
 24/25 anonim ***** válasza:

Köszönöm! :)

A szemináriumok menetrendje fent van esetleg valahol?

2012. aug. 10. 23:30
 25/25 anonim ***** válasza:
Határozott legyen a hangod is. Amit leírtál, az is jó. Ahogy írtad, amit egyszer nem engedsz meg, azt sose engedd. Tartsd magad az általad kijelölt szabályokhoz!
2012. aug. 11. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!