Ezt jelenti a határozott következetes nevelés?
Azt mondta ismerősöm az olyan, hogy SOHA semmilyen körülmények között SEM engedhetem meg, hogy pl a kutya felmenjen az ágyra, ha egész nap sír, vagy nyűszög, és úgy néz rám, mintha minden vágya ez lenne, és csak így lehet boldog akkor SEM engedhetem meg.
Tényleg ennyi tenne a határozott következetes nevelés?
Ez is a része.
Ha egyszer felengeded akkor tudja,hogy fel lehet menni.Ha soha,akkor eszébe se jut,hogy ez is egy lehetőség.
ma 20:38 . . .
nagyon remelem nincs kutyad mert fogalmad sincs a kutya nevelesrol az biztos ....
már egyszer válaszoltam egy ilyesvala kérdésre:
4 fő szabály:
először etetésnél te eszel, beleeszel a kajájába, pl. egy ropit, majd odaadod neki, de ha elmegy mellőle, elveszed, és nem kínálgatod másnapig
sétánál te mész elől, ő a lábad mellett, ezt úgy éred el, hogy amint átlépi a lábad vonalát, elindulsz a másik irányba, őt magad után rántva
ha veszély van, megmutatod, hogy megtudod védeni magad, pl jön egy kutya, nem ijedsz meg, magabiztosnak mutatkozol
aztán ha kimész hozzá, vársz 5 percet MINDIG, amíg lenyugszik, csak utána hívod magadhoz, majd ha bezárod, nem köszönsz el tőle, csak úgy eljössz.
Én nem értek egyet ezekkel a szabályokkal. Etetésnél miért kéne nekem először beleennem a táljába? (nem szeretem a csirkefejet amugy sem)
Ha sétálunk, akkor az egy kötetlen program, nem kell láb mellett jönnie, szaglászhat, mehet kedvére.
Nekem kéne határozottnak lennem, és gyakorlatilag veszély esetén megvédeni a kutyámat? Ez érdekes dolog.
Nem köszönöm el tőle, ha elmegyek, és nem engedem örülni magamnak, ha hazajövök, amit már alig vár?
Ettől mitől lesz jobb?
legyél a vezetője, egyben következetes. Ha nem mehet fel az ágyra, akkor nem mehet, sem akkor ha otthon vagy, sem akkor ha nem. Ettől függ a boldogsága? nem az attól függ, hogy jó, és gondoskodó gazda vagy. Eteted, rendben tartod, és foglalkozol vele.
Tisztában vagyok a kutyák ösztöneivel, és lényével, miután velük dolgozom, és ha hibázok, sérülhetek.
A kutyák a határozott vezetőt szeretik, és fogadják el. Hiába tartja be egy határozatlan ember ezeket az ugymnond aranyszabályokat, az a kutya ugy fog a fejére kakálni, hogy öröm lesz nézni, mert ők sokkal, de sokkal több mindent éreznek velünk kapcsolatban, mint ahogy az el lehet képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!