Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt jelenti a határozott...

Ezt jelenti a határozott következetes nevelés?

Figyelt kérdés

Azt mondta ismerősöm az olyan, hogy SOHA semmilyen körülmények között SEM engedhetem meg, hogy pl a kutya felmenjen az ágyra, ha egész nap sír, vagy nyűszög, és úgy néz rám, mintha minden vágya ez lenne, és csak így lehet boldog akkor SEM engedhetem meg.

Tényleg ennyi tenne a határozott következetes nevelés?

2011. jún. 16. 20:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez is a része.

Ha egyszer felengeded akkor tudja,hogy fel lehet menni.Ha soha,akkor eszébe se jut,hogy ez is egy lehetőség.

2011. jún. 16. 20:33
 2/12 xnorkax ***** válasza:
Igen. A neveléshez az is hozzátartozik, hogy megteheted, sőt meg is kell tenned, hogy bizonyos helyekre nem engeded a kutyát. Mintha egy láthatatlan fal lenne ott. Például nálunk a konyhába nem jöhet, anya nem viseli el a konyhában a kutyát. Egy kicsit meg is értem.
2011. jún. 16. 20:35
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
igen és gondolom ha mégis felmegy agyfszt kap az ismerősöd :) így lesznek az olyan kutyák akik: hmm ugattam-> bünti fel mentem ide oda meg amoda -> bünti itt meg ott voltam amikor ..-> bünti húztam-> bünti szaglásztam-> bünti el léptem oldalra séta közbe-> bünti --> ha nem csinálok semmit több mint valószínű hogy megúszom a büntit. majd naponta meg kell bökni hogy él-e még
2011. jún. 16. 20:38
 4/12 anonim ***** válasza:
Nevelni csak következetesen szabad, hogy mindig minden világos és egyértelmű legyen.Ami tiltott terület, az legyen mindig az.Másképp megkeveredik.
2011. jún. 16. 20:46
 5/12 anonim ***** válasza:
74%

ma 20:38 . . .

nagyon remelem nincs kutyad mert fogalmad sincs a kutya nevelesrol az biztos ....

2011. jún. 16. 21:10
 6/12 anonim ***** válasza:
Itt van egy kis tévedés. A helyes nevelés úgy néz ki, hogy a kutya felmehet az ágyra, amikor a GAZDI ENGEDÉLYT ad rá. Magától nem mehet fel. Értelemszerűen akkor sem, amikor emiatt hisztizik, hiszen ha ilyenkor megesik rajta a szíved, akkor megjutalmazod a helytelen viselkedést és belekondicionálod, hogy hisztizni kell, ha valamit el akar érni. ÉS a kutya AKKOR BOLDOG, ha van akire VEZETŐKÉNT tekinthet FEL, ha EGYÉRTELMŰ SZABÁLYOK szerint élhet!
2011. jún. 16. 21:21
 7/12 anonim ***** válasza:

már egyszer válaszoltam egy ilyesvala kérdésre:

4 fő szabály:

először etetésnél te eszel, beleeszel a kajájába, pl. egy ropit, majd odaadod neki, de ha elmegy mellőle, elveszed, és nem kínálgatod másnapig

sétánál te mész elől, ő a lábad mellett, ezt úgy éred el, hogy amint átlépi a lábad vonalát, elindulsz a másik irányba, őt magad után rántva

ha veszély van, megmutatod, hogy megtudod védeni magad, pl jön egy kutya, nem ijedsz meg, magabiztosnak mutatkozol

aztán ha kimész hozzá, vársz 5 percet MINDIG, amíg lenyugszik, csak utána hívod magadhoz, majd ha bezárod, nem köszönsz el tőle, csak úgy eljössz.

2011. jún. 16. 21:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Én nem értek egyet ezekkel a szabályokkal. Etetésnél miért kéne nekem először beleennem a táljába? (nem szeretem a csirkefejet amugy sem)

Ha sétálunk, akkor az egy kötetlen program, nem kell láb mellett jönnie, szaglászhat, mehet kedvére.

Nekem kéne határozottnak lennem, és gyakorlatilag veszély esetén megvédeni a kutyámat? Ez érdekes dolog.

Nem köszönöm el tőle, ha elmegyek, és nem engedem örülni magamnak, ha hazajövök, amit már alig vár?

Ettől mitől lesz jobb?

legyél a vezetője, egyben következetes. Ha nem mehet fel az ágyra, akkor nem mehet, sem akkor ha otthon vagy, sem akkor ha nem. Ettől függ a boldogsága? nem az attól függ, hogy jó, és gondoskodó gazda vagy. Eteted, rendben tartod, és foglalkozol vele.

2011. jún. 17. 14:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Attól, hogy te kedves előző nem érted a kutya lényét, még nem biztos, hogy ezek a szabályok feleslegesek. Legfeljebb neked, mert te elégedett vagy a jelenlegi helyzettel és a kapcsolatotokkal. Másnak attól még sokat segíthet, ha a kutyáját kutyaként kezeli és az ösztöneivel összhangban neveli. Nekem például egyenesen elengedhetetlen volt, különben most lenne egy 70 kilós nehezen kezelhető, önfejű kutyám, akivel igencsak bajban lennék sok ember és sok kutya között.
2011. jún. 17. 17:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok a kutyák ösztöneivel, és lényével, miután velük dolgozom, és ha hibázok, sérülhetek.

A kutyák a határozott vezetőt szeretik, és fogadják el. Hiába tartja be egy határozatlan ember ezeket az ugymnond aranyszabályokat, az a kutya ugy fog a fejére kakálni, hogy öröm lesz nézni, mert ők sokkal, de sokkal több mindent éreznek velünk kapcsolatban, mint ahogy az el lehet képzelni.

2011. jún. 17. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!