Találtunk egy kis termetű szuka kutyát. Már kb. 1 hete mászkált mindig felénk én meg adtam neki enni mert szegény nagyon rosszul nézett ki. Anyukámnak körülbelül 2 napot könyörögtem hogy hagy legyen nálunk míg nem jelentkezik a gazdája érte és ha nem jön érte akkor szeretném ha meg tartanám. Mivel anyukám reggeltől estig dolgozik így énrám általában a szemben lakók vigyáznak néha át jönnek megnézni hogy minden rendben van-e. Én meg meg mutattam nekik a talált kutyát és a bácsi azt mondta hogy figyeljek rá nagyon mert hamarosan fialni fog. És ha ez tényleg igaz mit csináljak vele? Több kutyát én sem szeretnék mert elég ez a 2 meg anyukám sem engedné meg mert azért sokba van a kutya tartása, oltások, tápok, ivartalanítás. Mit csináljak majd a kutyával ha tényleg fialni fog? ÉS ha fialt a kölykökkel majd mit? Szomszédunkban lakik egy állatorvos holnap jönnek haza a nyaralásból, ő majd meg fogja nézni. De a kutyának tényleg nagy hasa van,csak én azt hittem azért mert szegény nagyon éhes volt és tele ette magát.
Bocsi hogy ilyen hosszúra sikerült! Válaszokat előre is köszönöm, mindenkinek megy a zöld kéz!
Hát ezek szerint Te még gyerek vagy, nem nagyon tudsz dönteni. Állatorvos bácsi majd segít megmondani. Ha a mama kutyát megtartanátok, lehet hogy elaltatja a piciket az állatorvos. De 1-et akkor is érdemes volna megtartani, hogy leszopja a tejet a mamitól, mert begyulladhat az emlője(cicije) a mamikutyának, ami fájdalmas nagyon. Majd írj mire jutottatok a kutyussal.
2012. júl. 28. 21:19
2/13 anonim válasza:
várj holnapig, majd megnézi az orvos. ha tényleg az, kérdezz ismerősöket, hogy nem kell-e nekik kutya, ha nem sikerül mindegyiknek gazdi, hát, marad a menhely. :(
2012. júl. 28. 21:23
3/13 A kérdező kommentje:
Anyukám nemsokára haza jön és ki találunk valamit hogy ha tényleg fialni fog a kutyus akkor mit csinálunk a kölykökkel. Menhelyre nem szeretném adni, inkább akkor maradjon nálunk és minden spórolt pénzemet rájuk fordítom majd, hogy mindenük meg legyen, és majd csak idővel találunk nekik gazdit.
2012. júl. 28. 21:30
4/13 anonim válasza:
Ivartalaníttassátok, még mielőtt szül. Olcsóbb, biztonságosabb, és nem lesz még több felesleges keverékkutya. Így is tömve vannak velük a menhelyek. És az ivartalanítás ugyan nagy összegnek tűnhet, de ha csak abba belegondoltok, hogy egy esetleges császármetszés kétszer annyi, meg hogy a kölyköket etetni kell, oltatni, chipeztetni (törvény írja elő, hogy anélkül nem cserélhet gazdát kutya, ajándékba sem), akkor gyorsan kijön, hogy anyagilag is a legjobb kipakoltatni még szülés előtt.
2012. júl. 28. 21:39
5/13 A kérdező kommentje:
és ha már nagyok a kutyák a hasában akkor is meg lehet műteni?
2012. júl. 28. 21:50
6/13 anonim válasza:
Ezt az állatorvos eldönti, de általában igen.
2012. júl. 28. 21:52
7/13 A kérdező kommentje:
Hogyan történik egy ilyen műtét? Itt a rendelőbe csinálják vagy el kell vinni a kórházba?
2012. júl. 28. 21:55
8/13 anonim válasza:
Ha jól tudom ellés előtt pár nappal is végeznek még ivartalanítás vemhes szukán, de talán még az utolsó előtti napon is.
A legtöbb állatorvos azért jártas az ivartalanításban, tehát nem valószínű, hogy kórházba kéne vinnétek.
2012. júl. 28. 22:01
9/13 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha megkérdezed, ezzel amúgy sem lehet csak úgy beesni, időpontot kell kérni, meg hát nyilván egyeztetni a mocskos anyagiakat.
Egy tipp: ha sokalljátok az összeget, kérjetek részletfizetést, sok állatorvosnál meg lehet oldani :)
2012. júl. 28. 22:18
10/13 A kérdező kommentje:
Most van 10.000 Ft-om de nemsokára szülinapom lesz arra is fogok kapni pénzt, anya is azt mondta ahogy az előbb meg nézte hogy tényleg kölyköket vár. Holnap haza jön a szomszéd ás át hívjuk majd hogy nézze meg és csináljon vele valamit. Anya azt mondta ha nem tudnak vele már semmit csinálni akkor meg tartjuk a kutyákat vagy akinek kell oda adjuk. De azt mondta menhelyre nem adjuk meg az utcára sem foglyuk ki rakni. Jó éjszakát mindenkinek! Holnap írok, hogy mit mondott az orvos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!