Mit szóltok ahhoz, hogy van olyan hely ahol megeszik a kutyákat?
A linkeket csak az ERŐS IDEGZETŰEK nézzék meg. :S
Én már pár perce könnyezem miattuk...:S
Ebböl is látszik, hoyg nem nagyon jártatok a világ más pontjain. tehén nem védte meg öket csak éppen az éhenhalástól.
Nekem van kutyám, soha nem enném meg, de apukám meg Tyúkokat tart, és ö meg azokat nem enné meg, csak atojásaikat.
De régen a kutyát csak azért nem ették meg mert nincs túl jó husa, vagy nem tudták elkészíteni. De ha a kutya nem volt megfelelö házörzö, terelö, vadász akkor simán leütötték, ha a husát eltudták volna készíteni, most nálunk is normál étel lenne.
A macskát olaszoknál ették a második világháború után, mert az emberek annyira szegények voltak, hogy nem volt mit enniük, azóta sem eszik öket. (persze attol máshol ehetik) Ha már az éhalál szélén lennél, mindegy hogy macska, vagy patkány, vagy kutya van, a túlélés érdekében bármit megennél.
Szia!
Jaj de utálom az ilyen videókat. A barátom múltkor mutatott olyan videókat, amin borjút meg tehenet vágnak le, és azt sem bírtam végignézni, a barátom meg csak röhögött rajta
Amúgy én sem ennék kutyás sosem
Krisztián
Más kulturák, más szokások. A legtöbb kulturában tabunak számít a háziállatot megenni, de nem mindenhol, illetve az is változik, hogy egy állat házikedvenc, vagy haszonállat. Az, hogy te nem eszel kutyát, még nem jelenti, hogy elutélheted a másikat, aki eszik. Sajnálni persze lehet, de legyünk reaálisták, a világ kegyetlen, és valójában megeni az állatot nem rosszabb, mint kitenni az állatot az utcára, hogy ott holjon éhen, lőjék le stb. Csak ugye a nyugati embernek a hús műanyag fólia alatt nő, fogalma sincs a háláról, illetve, hogy mi az ára annak a húsnak. De az valaha élt, és álszent dolog lenne elitélni a másik kutya evését, míg az ember nem vegetáriánus. Vagy valaki szerint a kutya élete többet ér, mint mondjuk egy birkáé? Ésha többet ér, kinek is van joga eldönteni ezt?!
u.i: jellemző, hogy az első válaszoló már le is van pontozva -noha teljesen igazat mondott-, mint ahogy én is le leszek gondolom...
Vigyetek el egy birkát vagy egy disznót sétálni...
biztosan őt is olyan jó érzés megsimogatni mint a kutyát? Visszahozza a disznó a labdát? Felvidít ha rossz a kedved? Nem hinném...
Aki a kutyát és a HASZONÁLLATOKAT egy kalap alá veszi az a jobb kezével pakolja meg a bal vállát...undorítóóó...
Miért?
A tengerimalacot megtudnád enni? Én nem!
Pedig azt direkt erre tenyésztették, mint nálunk a tyúkot, kacsát, libát, nyulat, galambot, stb... És vannak házikedvencként tartott disznók, lovak, stb...
Nem az a probléma, hogy más kultúra, más szokás hanem a fölösleges kínzás/erőszak.
Az egy dolog ha éhínség van egy területen és azt esznek (eszed) amit találnak, ha rovarokat akkor rovarokat, ha patkányt akkor patkányt, ha kutyát akkor kutyát, ha ember akkor azt.
Az az iszonyat amikor lehetőség van más élelem fogyasztására és mégis "szinte" szórakozásból öldösnek/ csonkítanak állatokat... Pl: cápauszony, delfin, stb...
peruban és chilében a tengeri malac simán haszonállat.megeszik,a prémjét meg felhasználják.
a kínaiak is tenyésztettek kutyákat ennivalónak .
pl:a csau-csaunak nincs szőrszaga ,miért ?
mert a fajta tenyésztésekor ( kb a középkorban ! )a hús volt a fő szempont!
mi disznót eszünk, a világ más részeiben tisztátalan állat !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!