Miért hiszik az emberek, hogy a nagyobb testű fajtáknak kínzás a lakás?
"Miért az? A kájnak nem lehet sétával és természetesen szellemi fárasztással kielégíteni az igényeit? Vagy úgy gondolod, hogy az udvarban szaladgál? Néha tesz egy kört, és kész."
Egy kicsit olvass utána a Kájnak és akkor nem beszélnél ekkora sületlenségeket. A Káj egy tipikus keleti pásztorkutya erős területvédő ösztönnel. A séta édes kevés a számára... Naponta akár több hektár területet is bejár és lételeme, hogy legyen feladata és egész nap tudjon valamit őrizni. Egyáltalán nem gondolom, hogy az udvarban szaladgál sőt nem is fog. De azért kínzás egy ilyen fajtát bekényszríteni a panelba.
Azért egy kertes ház messze nem ugyanaz,mint egy lakás! A lakásban csak sínylődik,döglődik a kutya A kertes házban pedig szaladgálhat,mozoghat. Nem véletlen,hogy nem szabad megkötni a kutyákat. Te még nem láttál háznál kutyát,hogy azt hiszed,ott is csak fekszik? Akkor fekszik ha éppen pihenni van kedve,vagy melege van. Egyébként egész nap mozog.
A lakásban tartás pedig ellenkezik a kutya természetes életterével. Az pedig,hogy így tenyésztették ki őket,még szánalmasabb! Akkor is,ha kis testű vagy nagytestű kutyáról van szó.
ilyen kérdésből már volt számtalan csak más megfogalmazásban. Tipikus vita kérdés. Úgyse tudja meggyőzni a másik felet senki.
Személy szerint egy KÁJ-t én sem tartanék lakásban. Mert más a szellemisége ahogy azt már leírták. Szerintem az ember centrikus fajtáknak ideális a lakás. Én a Dog-ot is simán el tudom képzelni lakásba feltéve ha szeretik az akadálypályát a gazdik:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!