Hat ronda dög grasszál az utcán, a házunkkal szemközt, mindenkit veszélyeztetnek. Mit tegyek?
Már hónapok óta élnek a házunkhoz közel, bokrok alatt, nem hajlandóak távozni. Egyiküknek sincs gazdája, nincsenek beoltva, tehát közvetve és közvetetten a kisállatokra és a gyermekekre is veszélyesek.
Gondolkodtam, hogy mit tegyek a hat szőrös, büdös dög ellen, de kevés eszközöm van. Ha kinyírom a közveszélyes korcsokat, börtönbe kerülhetek gerinces állat kínzásáért, vagy a beteges ás embergyűlölő "állatvédők" eshetnek nekem. Ha be próbálom fogni a dögöket, egy nem gondozott, de más tulajdonában lévő telekre kell bemennem, emiatt beperelhetnek magánlaksértésért. Ráadásul mifelénk nincs sintér, akinek bejelentést tehetnék.
Minden önkormányzat keretében működik egy ANTSZ, vagy legalábbis 1 fő dolgozó, aki ellátja az ezzel a hatáskörrel együttjáró feladatokat.
Ugyanígy, mivel ha lenne, a sintértelep is önkormányzati működtetésű lenne, kell ott házon belül lennie minimum 1 főnek, akinek az ilyen jellegű problémák megoldása a feladata.
Valószínű, hogy a legközelebbi település önkormányzatának létszámából jön ki valaki, ha szólnak neki.
Tehát menj be az önkormányzathoz, tégy bejelentést, és oldják meg ők.
Ne gyűlöld szerencsétlen állatokat, ők nem tehetnek arról, hogy gazdátlanok és kivertek. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lennének potenciálisan veszélyesek.
Én a helyedben megkeresném a legközelebbi állatvédő egyesületet (szervezetet) és kérném őket, segítsenek megoldani a gondot. Egyébként óvlak attól, hogy hat ismeretlen, valószínűleg éhes és bántalmazott állatot egyedül megpróbálj befogni - ráadásul szakértelem és szeretet nélkül. A kutya - falkában - kiszámíthatatlan ragadozó! Teljesen igazad van, ha veszélyforrást látsz bennük, de bízd a dolgot avatott segítőkre. Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!