Melyik fajtát javasoljátok? (többi lent)
Szeretnék egy fajtiszta kutyát vásárolni, de nem tudom melyik fajtát.
Van egy nagyobb udvar ahol el tudna lenni.
Rövid szőrű, család barát kutyát szeretnék.
A boxert, a dalmatát és a jack russel terriert néztem ki.
Olyan fajtát szeretnék ami jól bírja az alföldi klímát.
Nem feltétlenül azok közül a kutyák közül kell választani amiket felsoroltam.
A a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.
Amit elfelej tettem : lehetőleg ne dán dog méretű extra nagy kutyák legyenek.
De a magyar vizslára is gondoltam.
Család barát kutyákat kerestem és az alapján hogy melyik okos, és persze tetszés.
Napi szinten sétáltatás kutya.
Min. 2x/ hét kutya suli stb.
Csak az a lényeg, hogy rövid szőrű család barát legyen. te mit javasolsz 2 válaszoló???
Jól gondold át, a boxer imád a családja közelében lenni, ha csak kint lesz, nem lehet veletek a házban, nem lesz boldog. Emellett napi 2 óra intenzív mozgatás kell neki.
Dalmata: én csak egyet ismerek, őt naponta összese 6 órát mozgatja a gazdija és utána is csak 1-2 órát pihen.
Jack Russel terrier: szintén pörgős kutyus, napi 2 óra foglalkozás neki is kéne. Terrierként igen makacs, pont most nézegetek egy másik fórumot, ahol egy 10 hetes kutyával küzd a gazdája, kutyakiképző is válaszolt, ezek a kutyák nagy tapasztalatot igényelnek, ugyanis általában már 8 hetes korukban kialakul bennük a dominancia, ami ha nincs kellőképpen lerendezve, akár 3 hónaposan a kutya lesz a falkavezér. Ennek a kiképzőnek volt Jack Russel kutyája, hónapokig próbálkozott (már ilyen fiatalon!) a kutyus átvenni a falkavezér szerepét.
A kutyus csak kinti kutya lenne? Mert akkor nem ártana inkább olyan fajtát választani, ami télen is jobban bírja a hideget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!