Kölyök nagytestű kutyát szeretnék őrző védő fajtát, sokat foglalkoznék vele de nem tudok dönteni milyen kutyát válasszak?
Nekem Német juhásszal és a Kuvasszal van tapasztalatom. Én ezt a két fajtát tudom neked ajánlani.
De a Roti sem utolsó....
De egyik fajta se való első kutyának amiket itt felsoroltál! Tapasztalt kutyatartóknak valók.
Szia!
ezek közül
belga juhász és német juhász:
német juhász nagyobb,de kb mindkettő kutyával nagyon sokat kell foglalkozni minimum napi 2 órát
és ne egy kis kennelbe legyen bezárva vagy megkötve legyen
érdemes velük kutyasuliba járni
ott megtanítanak nekik sok dolgot mint például örző-védőre is járhatsz velük.
nagyon okos kutyák,nagyon fogékonyak,érdemes őket minél több dologra megtanítani
következetes,határozott nevelést igényelnek,olyan vezetőre van szükségük aki tudatja velük ki a főnök.
rottweiler:
nagyon jó házörző
okos,tanítható,kiképezhető,
neki ég hATÁROZOTTABB ,ERŐSEBB vezetőre van szüksége
neki is sok törődésre van szüksége minimum napi 1,5 óra
komondor,kuvasz:
2 magyar pásztorkutyánk
komondornak nagyon sok időt elvesz a szőr ápolása
de neki nincs az a nagy mozgásigénye,ha egy nagy udvarod van és tud szaladgálni,napi 15 perc séta is megteszi neki
nagyon jó házörző
ő is határozott vezetőre van szüksége,de kuvasz keményebb dió úgyérzem,
kuvasz: na ő nagyon jó házörző
ő igényli a legkeményebb vezetést az összes közül,nagyon domináns tud lenni,ha nem figyelsz oda rá
neki olyan napi 1-1,5 óra törődés kell
és nagyon határozott gazdi
én a német juhászt és talán közép vagy óriás schnauzert ajánlanám neked ezek mind jók örző-védőzni,sportolni,kitünő társak.
Ezek közül a német juhász, a belga juhász és a rottweiler ami őrző védő. A kuvasz és a komondor pásztorkutya. Őket őrző-védőztetni nem kell, nem is szabad.
Csak megjegyzés, a komondor bundája a 6-8 havonta történő 2 órás "tépést" és az évi 1x történő 1 órás fürdetést leszámítva nem igényel gondozást. Szerintem egy német juhász bundájával több a gond, mikor vedlés ideje van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!