Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyust ajánlanátok?

Milyen kutyust ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Imádom a kutyusokat. Édesanyám végre belement, hogy lehet szó arról, hogy kutyánk legyen.

Lényegében az lenne a kérdés, hogy melyek azok a kutyafajták amely max közepes termetű, lakásban tartható, vízkedvelő. Első kutyus lenne. Egy kicsi tapasztalatom van kutyákkal (pl. nővéremét is én tanítottam szobatistaságra).

Előre köszönöm a válaszokat.

Mielőtt írnátok, hogy menhelyről fogadjunk örökbe igen, gondolkozunk rajta (sőt én jobban örülnék), de édesanyám azt kérte először érdeklődjek.

2012. júl. 3. 20:49
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket :) De én fajtákra lennék kíváncsi.
2012. júl. 3. 21:06
 12/29 anonim ***** válasza:
Még annyit hogy kérlek ne ilyen internetes helyeken keress kutyát mert azok szinte mind szaporító akiktől bár olcsón kapsz kutyát sajnos nagy az esélye hogy beteges, a fajtára mind küllemben mind jellemben egyáltalán nem hasonlító ideggyenge kutyust fogsz ki . Aminek a kezelésére a kutya vételárának többszörösét lehet a dokinál hagyni. Csak tenyésztőtől kutyát :) Ha ezt az anyagi helyzet nem engedné akkor a fajtamentőket vagy a menhelyet tudom ajánlani.:)
2012. júl. 3. 21:08
 13/29 anonim ***** válasza:

uszkár én is nagyon ajánlom!

Intelligens,embercentrikus tehát könnyű tanítani jó első kutyának is,és még a vizet is szeretik:)

4 méretben van : Toy,törpe,közép,és óriás

3 havonta kell nekik kozmetika és minőségi táp, érzékeny gyomrú kutyafajta.

Csak jó helyről vedd meg kennelből,tenyészetből,ilyen jófogás meg expressz,apród,vatera,teszvesz stb. oldalakat felejtsd el tele van beteges szaporított kutyákkal:)

2012. júl. 3. 21:08
 14/29 A kérdező kommentje:
Az uszkárokkal nem vagyok jó barátságban. Szépek, okosak, aranyosak, de nem az én világom :)
2012. júl. 3. 21:13
 15/29 A kérdező kommentje:
Az oldalakkal kapcsolatos tanácsot megfogadom =)
2012. júl. 3. 21:14
 16/29 anonim ***** válasza:

Esetleg a közép schnauzer?

Saját tapasztalatom hogy nagyon család centrikusak imádják a gazdit és a mozgásigényük is kielégíthető de makacsnak az makacs. :)

2012. júl. 3. 21:19
 17/29 anonim ***** válasza:
Szerintem ha már úgy is tervbe vetted a menhelyes kutyust akkor ott a menhelyen ha szétnézel a gondozók már elég sokat tudnak mondani a kutyusokról. Ott csak olyan állat kerül be a rendszerbe, akit megvizsgáltak és egészséges, chipezet, ivartalanított, és letesztelték a viselkedését.
2012. júl. 3. 21:21
 18/29 A kérdező kommentje:
A schnauzer nekem is tetszik, de édeanyám nem nagyon kedveli (fogalmam sincs hogy miért) ő inkább a spicceket és a spánieleket részesíti előnyben =)
2012. júl. 3. 21:22
 19/29 anonim ***** válasza:

Esetleg akkor a cocker spániel ? Ő is kb közepes termetű kutyus :)Lakásban amit írtál annyi sétával jól ellenne .

Egyébként egy jól nevelt kutyának sem okoz gondot napközben egyedül lenni.

Ajánlom Jan Fennel kutyapszichológia című könyvét olvasgatni még így vásárlás előtt :)

2012. júl. 3. 21:25
 20/29 anonim ***** válasza:

akkor tibeti spániel?

Nevéből hiába adódóan nem spániel fajta,igazi családi kutyák roppant jófejek:) És szépek is szerintem:

[link]

2012. júl. 3. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!