Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy mozgassam le a kutyám?

Hogy mozgassam le a kutyám?

Figyelt kérdés
1 éves bullmacim van, túlteng benne az energia. A városban nincs kutyafuttató, de eddig simán kivittem parkokba, ahol kedvére játszhatott más kutyákkal. Ebben mindig kellőképp lefáradt a séták mellett. Most viszont előbukkantak a közteresek és büntetnek, így már nem merek ilyen helyekre menni. Lehetőségem van bemenni egy zárt területre (férjem munkahelyére), de ide más kutyás pajtit érthető módon nem hívhatok, de itt legalább el tudom engedni. Apportozni nem igazán szeret, 2-3 eldobásig érdekes a dolog, utána már az sem. Engedelmességi gyakorlatokat csinálok vele, városban sétálunk ill. a férjem munkahelyén persze el szoktam engedni. De nem fogja magát lemozgatni egyedül. Fogócskázás is ideig-óráig érdekli. Segítsetek, hogy mozgassam le, mit játszak vele? Sajnos az utóbbi időkben a lakás bánja kárát, hogy itthon napközben unatkozik, nincs eléggé lefárasztva. Hétvégén tele vagyunk programokkal, olyankor lefárad, ilyenkor lehetőség van más kutyával is játszani, ismerőssel, ha megbeszéljük és elvisszük őket valahova, de hétköznap ők sem nagyon érnek rá. Na de hogy tudnám a hétköznapokon lefárasztani?

2012. jún. 28. 21:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
A facén szedhetsz össze talán embereket, akik a futtatóért képesek kiállni. Aztán szokott lenni nyilvános meghallgatás is minden önkormányzatnál. Oda is el kellene menni.
2012. jún. 28. 22:30
 12/32 anonim ***** válasza:
Komolyan mondom, nálatok egy ügyes ember, akinek van helye és futópadja, alacsony bérlati díjjal kánaánt teremthetne a kutyásoknak :)))))
2012. jún. 28. 22:32
 13/32 A kérdező kommentje:

:DDD

És tudod mi a legrosszabb? Egy megyeszékhelyről, Székesfehérvárról van szó, ami 120 000 lakosú város és mégsincs futtató :(((

2012. jún. 28. 22:35
 14/32 anonim ***** válasza:
Ekkora városban mondjuk több is kellene. Az én budapesti kerületemben csak egy lakótelepen több is van. Igaz, aprócskák, de játszani egymással jól tudnak a kutyák.
2012. jún. 28. 23:02
 15/32 anonim ***** válasza:
Hát igen meg még az is szomorú hogy van sokkal kissebb város ahol van futtató. Amúgy igen az ősz utcából zavartak, mert mióta ott van az a csodás emlékmű állítólag azóta vannak ott a közterületisek. És szerencsés voltam, mert azt hazudtam nem tudok a erről a rendeletről így nem büntettek meg. A józsef utca, gáz utca környékén nincsenek közeterületisek
2012. jún. 28. 23:02
 16/32 anonim ***** válasza:

Nézd, mit találtam:

[link]

2012. jún. 28. 23:03
 17/32 A kérdező kommentje:

Ezt írtam alá én is, osztottam ezerrel fb-on, nézd meg, ennek ellenére is alig jött össze némi aláírás. Pedig ez aztán még a nem kutyásoknak is az érdeke lenne, akik mégis elengedik a kutyájukat parkokban, ne őket zavarják ezzel. Na most megosztom újra.

Mi pár hónapja a Haleszba jártunk ki, mostanában arra megyek kocsival, amikor megyünk a kutyasuliba, onnan is eltűntek a kutyások :S

2012. jún. 28. 23:11
 18/32 Szilvi & Argos ***** válasza:

Mi lenne, ha beszélnétek a kutyaiskolákkal a városban, hogy indítsanak "felügyelt kutyafuttatás" nevű foglalkozásokat? Budapesten két suli is kínál ilyen szolgáltatást, és elég népszerű is! Alkalmanként 500-1000 Ft a tarifa kb.

Vagy a másik: ismerős környékbeli kutyásokkal naponta kikocsikázni a város szélére a határba...így az útiköltség is megoszlana :)

Addig is amit tehetsz: mindenféle baromságra, trükkre taníthatod az ebet, mert agyilag sokkal könnyebb kifárasztani egy kutyát, mint fizikailag

2012. jún. 28. 23:13
 19/32 A kérdező kommentje:

Ez a kutyasulis futtató jó ötlet :) Beszélek majd az oktatónkkal, arra volt már példa, hogy elhívott minket sulin kívül játszani, Joey 1,5 óra után hulla fáradt volt, lefeküdt a lábamhoz, hogy menjünk már haza :D

Egyébként amikor felvetettem magamban a magánkézben levő kutyafuttató témáját, első körben a kutyasuli területére gondoltam, azt hiszem beszélek is az oktatóval. Majd elválik hogy lesz rá idejük, energiájuk, így is heti 4 nap van náluk suli, emellett főállásuk van ill. házhoz is járnak képzésre. De bízom benne, hogy benne lesznek :) Azt is felvetették, hogy a sulin belül lesz még egy elkerített rész, ahol suli után ott lehet maradni és játszhatnak a blökik. De erre gondolom még nem volt pénz, mivel pár hónapja indították az iskolát, most lettünk annyian, hogy már tényleg érdemes képzést tartaniuk :)

2012. jún. 28. 23:27
 20/32 Szilvi & Argos ***** válasza:

Örülök, hogy már Neked is eszedbe jutott a dolog :)

Sok sikert hozzá!

Addig is ha a kutyád jól nevelt, márpedig az írásaidból ítélve az, vehetsz neki egy 8 méteres erős szalagos flexit...gyors tempóban sétálva így is le lehet fárasztani...tapasztalat :D

2012. jún. 28. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!