Hogy mozgassam le a kutyám?
Ismerős helyzet. Én kutyám is ilyen volt annyi energia buzgott benne szétrágta az egész teraszunkat. 2 éves korára jött meg az esze olyan szinten, hogy mostmár nem rág semmit és nyugodt kutya lett. na de a válaszom: vegyetek neki csontot amivel eltud lenni akár egésznap és azt rágcsálja vagy még bővebben: [link]
[link] ilyen csontra gondoltam,csak nagyobba :)
Először is a városodban élő kutyásoknak össze kellene fogni futtatóért. Ha pórázkötelezettség van, akkor az önk.-nak biztosítani kell helyet, ahol a kutyákat el lehet engedni.Ha van a városodnak honlapja, ott is követelni a futtatót. Szerintem az ÁVT-ben biztos van utalás az ilyesmire.
Mivel nem apportos, a kétlabdás rohangálást ki lehet zárni. Marad a kerékpár. nyáron az úszás. Vagy valaki ismerős kutyással összejönni, akinek elég nagy az udvara. Anno hozzám is járt egy lakótelepi snaci játszani az enyémmel.
Köszönöm a linket! A csont sajnos nálunk nem lesz jó, préselt csontot adtunk neki régebben, anyósom egyszer feljött hozzánk és odaadta a kutyának, eredménye az lett, mire hazaértem, egy öklömnyi darab fel volt tapadva a szájpadlására, csoda, hogy nem fulladt meg. Főtt marhalábszárral szintén nem merném itthon hagyni, ezeket csak felügyelet mellett kaphatja.
Nem tudom mit lehetne tenni, de tényleg, van már egy petíció is, amin aláírást gyűjtenek a kutyafuttatóért. Az egyik parkban egy kutyás hölgy az önkormányzatnál dolgozik, régóta szó van róla, hogy lesz egy elkerített rész a kutyáknak abban a parkban, ahova régen jártunk, de mégsem történik semmi. Rohadtul idegesítő. 2 kutyás ismerősöm van családi háznál, az egyik kutya nem enged be más kutyát a területére, a másik pedig akikkel el szoktunk menni néha kutyás úsztatásra, rohangálásra, de eléggé el vannak havazva hétköznap :S
Most rendeltem neki itthonra interaktív játékot, amibe jutalomfalatot lehet tölteni, ebben fogja kapni a reggelijét:
Talán ezzel dolgozik az agya is és leköti magát egy időre.
Utolsó reménységem az, hogy rendeltem neki 3 db olyan labdát, aminek a nyílásába virslit tudok rakni, talán ezzel rá tudom venni apportra, mert a kajáért mindenre képes.
Ha ez sem, akkor nem tudom mi lesz, bokaszalag szakadásom van, futni nem nagyon futhatok, biciklitárolónk meg nincs, meg hát belárosban lakunk, csak betonon tudnám futtatni a kutyát :S
Egyébként ugyanazok a közteresek büntetnek, akik a fizetős parkolóknál is vizsgálják a jegyeket? Esküszöm meginterjúvolok egyet, hogy most akkor hogy is van ez...
Köszönöm! Ezek sajnos tényleg kilőve :(
Bízom benne én is. Melyik parkból zavartak el titeket? Az Ősz utcából?
Komolyan gondolkodom egy magánkézben levő kutyafuttatón, bérelni kéne egy területet, ezt még lehetne is találni, na de nyilván ez fizetős lenne, hogy a bérleti díjat össze lehessen dobni, de egyszerűen nem tudok mit kitalálni rá, hogy lehetne megoldani, hogy aki odavinné a kutyáját, mindenki adjon bele és szedje is össze a sz@rt a kutyája után. Nem jövök rá. Ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!