Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Túl etetem a kutyámat?

Túl etetem a kutyámat?

Figyelt kérdés

Azért gondolom,mert sokat kakil egy nap: általában 3-4 szer(nem is keveset)+ még a sétáknál is bombázik egyet kettőt,és azt olvastam hogy a 2 alkalom lenne normális.

Az a baj,hogy a kutyus csak főtt ételt kap,mert a nem bírja a tápokat (mindentől f@sik) így nincsen iránymutató,hogy mennyit kapjon. De kb. olyan 2 kg-ot kap egy nap. Kétszer eszik tehát reggel és este kb. 1-1 kg-ot.

Elég mozgékony,izmos kutyus (német boxer,1 éves)),27 kg és ivartalanított szuka.

Szerintetek mennyit adjak neki? Sok ez az adag?

2009. júl. 8. 09:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Uh,akkor már értem miért van ez a sok bomba...

Ahogy leírod,hogy mettől kövér egy kutya,az alapján akkor az enyémnek még híznia kéne,mert még igaz halványan,de látszanak a bordái. Bár az orvos azt mondta,hogy ennek a fajtának nem szabad husisnak lenni,ez pont jó..

2009. júl. 8. 10:39
 12/14 A kérdező kommentje:
10:36, Jaj,ne is mond én annyira szeretem ezt a kis sumákot! Gyermekkorom nagy vágya volt egy kutyus és mikor megláttam a menhelyen ezt a kis sovány kajlafülű szőrmókot egyből beleszerettem...!
2009. júl. 8. 10:47
 13/14 A kérdező kommentje:
Én nagyon jól tudom,hogy a tápok lennének az igazik,de sajnos egyáltalán nem bírja. Néha kap egy kis Acanát (kb.heti 2-3 szor),de attól is egyből hígat kakál. Sok mindent kipróbáltunk,még német ismerősökkel is hozattunk mindenféle márkás cuccot,de sajna egyik sem jött be...pedig hidd el nekem is egyszerűbb lenne tápot adni,mint külön főzögetni a kisasszonynak. Egyébként kap vitamin falatokat is.
2009. júl. 8. 10:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen! A 27 kilós ivartalanított szukának sok a napi 2 kilogrammnyi étel. A napi 3-4-szeri kaka azért van, mert ezt a mennyiségű kaját már nem tudja az emésztőrendszer rendesen feldolgozni, egy része emésztetlenül átfut rajta. Szerintem csökkentsd az adagot kb. a felére, de a napi kétszeri étkezés maradhat. Én is főzöttet adok pár hete a kutyáimnak (kb 25 kg súlyúak, 3 évesek múltak) a napi mennyiség kb. 30 dkg húsféle és kb ugyanennyi főtt rizs és zöldség. Naponta egyszer van székletük, ami sokkal kisebb mennyiségű, mint előzőleg a táptól volt, pedig abból nem kaptak ennyit.
2009. júl. 8. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!