Ti is észrevettétek, hogy mikor nem vagytok agyilag a topon, a kutya engedetlenebb?
Persze, ha érzi a kutya, hogy feszült vagy/nem tudsz koncentrálni, máshol jársz, akkor ő is teljesen máshogy fog viselkedni. Sajnos ez van, ennyire jól megérzik, meg a te viselkedésed is más ilyenkor.
Én ilyen esetekben vagy összeszedem magam, és ha sikerül, akkor ilyenkor is jól lehet dolgozni a kutyával, vagy hagyom egy kicsit és elvonulok lenyugodni. Ha sikerült, akkor kezdek el megint foglalkozni vele.
Persze, két kutyánál amúgy is osztott a figyelem.
De ha egész hétvégén éjszakás voltam, akkor hétfön már a végkimerültség állapotában szórakoznak velem és beleröhögnek a képembe behívásnál meg biciklizéskor.
Aztán átlendülök a ló másik oldalára és megmutatom, hogy attól, hogy még fáradt vagyok én vagyok a fönök :D
Pl. most hétföi incidens, Dunapart, behívás. Öreg jön, fiatal sehol. 5 mp várás újra behívás.. semmi... Piszokul fújt a szél, ezért na jó még egy behívási kísérlet... Semmi..
Nekiindulok megkeresni a kutyát, látom félig elvan tünve a lyukban, amit ásott... Kitéptem, leszídtam. Aztán 5ször behívás full szigorral, csakis a 100% szabályosat fogadom el (BH-ra készülünk).
A leszídás után fontos a feloldás, hogy ki tudja javítani a hibáját. Abból is tanul. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!