Nagyon szeretnek egy kiskutyat, hogyan kaphatnek?
Mert a kutyát nem csak fésülgetni kell, hanem etetni is, és gondolom, te még iskolába jársz, ergo nincs saját kereseted.
A kérdésedből azt érzem, hogy még nagyon gyerek vagy, és lila gőzöd sincs a kutyatartásról. A kutya nem játék. Ha fésülgetni akarsz valamit, vegyél gumipónit, ne kutyát!
Nagyon gyerek lehetsz még. Gondolod, innen bárki is hipp-hopp, megváltoztatja a szüleidet?
Annyit tehetsz, hogy kivársz.Nincs annál jobb érzés, amikor valaki epekedik bizonyos dologért, és egyszer csak megkapja.
elsovalaszolo: (es setaltatnam, etetnem, fesulgetnem is!) !! ezt irtam, es tisztaba is vagyok vele, hogy nem csak a fesulgetesrol szol. es az anyagiakat kitudnam fizetni mivel mas kutyajat is szoktam setaltatni, meg gyerekekre vigyazni. es ezert van nemi penzem meg a zsbepenzem 10e. es azt rakoltenem a kutyara.
es. amugy a mostani kutyammal is sokat szoktam foglalkozni,csak olyan rossz latni hogy egesz nap fekszik,es (nem a kosszosag stb miatt) de legyek is vannak rajta, es ki is ragja magat. es alig bir mar labra alni (hatso 2laba mar nem a legjobb) es neki amugy nem lenne jobb ha lenne neki is egy jatszotarsa? akivel ha mondjunk senki sincs itthon jatszhat?:) es mar konyorogtem nekik hogy kapjak , de nem akarnak mig itt a masik, pedig mar tobbszor is volt olyan hogy 2kutyank volt egyszerre, akkor most miert nem lehet?:|
es amugy 14L vagyok.. es mar tudom mi az a feleloseg, a kistesomra is szoktam vigyazni.
Más az ha egy idős kutya mellé hozol egy másikat, mintha fiatal korukban kerülnek egymás mellé. Valószínűleg az idős kutya féltékeny lesz a másikra és nagyon rosszul fog neki esni a "rivális" Nem biztos, hogy össze fognak szokni, az meg még kevésbé valószínű, hogy játszani fognak egymással, ha már a régi kutyátok ilyen öreg.
A felelősségtudat pedig nem abból áll, hogy néhány órát vigyázol a kistesódra, hanem ott kezdődik, hogy felelősségteljes döntéseket hozol, úgy, hogy nem csak a saját pillanatnyi érzelmeidet helyezed előtérbe. Ebben az esetben pedig a helyes és felelősségteljes döntés az, hogy megvárod, ameddig az idősebb kutyátok elpusztul és csak utána hozol új lakót a házhoz.
Hidd el, hogy nem lenne neki (mármint az öreg kutyának) olyan jó. Ha viszont tényleg ennyire rossz állapotban van és fájdalmai is vannak, akkor érdemes lenne átgondolni az elaltatást. Ezt állatorvossal és a szüleiddel beszéld át. Elhiszem, hogy nagyon szeretnél egy kiskutyát, de először mindenképpen a régi kutyáról kell gondoskodni.
Azt is nagyon rossz végignézni, amikor egy öreg kutya szenved (tudom, mert én is végignéztem), azt is tudom, hogy milyen nehéz meghozni azt a döntést, hogy el legyen altatva, de sokszor sajnos a kutya érdeke ezt kívánja. Üljetek le a szüleiddel és beszéljétek át a dolgot DE!!! ne azért legyen elaltatva, hogy új kiskutyát tudjatok hozni!
Arra gondolj, hogy a régi kutya is egy családtag és amit nem tennél meg egy emberrel, azt a kutyáddal se tedd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!