Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szeretik általában...

Miért nem szeretik általában az emberek a magyar kutyafajtákat?

Figyelt kérdés

Miért tetszik ált. az embereknek jobban a bichon havanese mint a puli? Mitől "cukibb" a westie (west highland white terrier) mint a pumi? A mudi miért nem elég okos, miért kell helyette egy border collie? Mitől lesz jobb házőrző a rotweiler a kuvasznál, a kaukázusi juhász a komondornál? Miért kell egy óriás schnauzer mondjuk egy drótszőrű magyar vizsla helyett? Vagy miért lesz jobb családi kutya egy boxerből, mint egy rövidszőrű magyar vizslából? Miért választanának az emberek inkább egy whippetet mint egy magyar agárt? És miért jobb "csak úgy" az erdélyi kopónál a beagle?

Mondjátok el, mert nem értem!

(Nekem egyébként kuvaszom van.)

2009. júl. 7. 11:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

a roti és a kau nem ugyanaz mint a kuvasz és a komondor!

nem ugyanarra lettek kitenyésztve. nem baj az hogy valaki nem magyar fajtát választ ha az nem illik hozzá!

A lényeg hogy olyan fajtát vegyen amivel bánni tud!

Ez nem olyan mint hogy magyar terméket veszek a boltban. Sok kutya szenvedne ha csak azért tartanák mert magyar eredetű és nem azért mert a gazdihoz illik!

2009. júl. 7. 11:42
 12/27 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy mindenkinek mindenképpen magyar kutyája legyen, de ha kb. ugyanolyan kutyából van külfödi is és magyar is, miért a külföldit választják?
2009. júl. 7. 11:43
 13/27 anonim ***** válasza:
89%
Sok embernek nem tetszik a puli bundája , de ez csak azért van mert a köztudatban a puli zsinóros szőrű . Puliban van olyan is akit nagyon jól lehet simogatni (mármint tapintásra kellemes ), ha fürdetik és fésülik nem zsinórosodik össze . Én a kutyámat tavasszal megnyírom (mert neki lapokba ragadna össze a szőre ) helyes göndörödő bundája van és szép . Télre megnől ...
2009. júl. 7. 11:47
 14/27 anonim ***** válasza:
43%

Ki az a hülye, aki divatból vesz beagle-t? Kevés annál rosszabb választás van.

Megjegyzem - bár én teljesen magyar kutya párti vagyok (vizslával, aminek a kölyökként való elviseléséhez az idegrendszerem kevés) :)

Szóval magyar kutya pártiként meg kell mondjam, a mudi azért nem túl szép.Mint valami rossz keverék.

Nagyon jópofa, és a jelleme ellensúlyozza. De szépnek nem mondanám.

Viszont egy gondozott szőrű puli vagy komondor...

Gyönyörűek!

Szerintem azért nem választják őket, mert nem nagyon ismerik őket. Plusz a kialakult sztereotípiák miatt. (hogy a puli mindent mindig terel, a komondor mogorva, a pumi ugatós zsizsik, a kuvasz kiszámíthatatlan, stb. Aminek egy része persze igaz, de neveléssel finomítható.) :)

És nem utolsó sorban, azért sem, mert nem valók lakásba a magyar kutyák.

2009. júl. 7. 11:48
 15/27 anonim ***** válasza:
82%
de példaként felhoztál olyanokat is amik nem egymás megfelelői...
2009. júl. 7. 11:52
 16/27 A kérdező kommentje:
Igen, mert ezek jutottak eszembe, nem agyaltam napokat ezen a kérdésen (mármint amúgy igen, de azon hogy itt hogy tegyem fel, azon nem), és nem ismerem a világ összes kutyafajtáját, de a magyarokat igen.
2009. júl. 7. 11:57
 17/27 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem minden fajtatiszta és keverék kutya szép, csak mindenkinek más tetszik. Szerencsére. Nekem a mudi tetszik.
2009. júl. 7. 12:00
 18/27 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem azért, mert ezek a magyar kutyafajták nem nagyon valók lakásba. Ezek a kutyák tulajdonképpen terelőkutyák/vadászkutyák... Nem lakásba valók. És alapból ugye a lakótelepen egy szegény pulinak vagy komondornak szenvedés lenne. Talán ezért. Amiket felsoroltál, azoknak meg sokszor köze sincs egymáshoz. Azért ne hasonlítsunk össze egy westiet meg egy komondort:)
2009. júl. 7. 12:07
 19/27 anonim ***** válasza:
28%
A beagle is vadászkutya, mégis sokan lakásba tartják, de szerintem sem való vadász,-juhászkutya lakásba.
2009. júl. 7. 12:13
 20/27 anonim ***** válasza:
40%
Nekem beagle van és azt se tudtam,hogy divat most 1-2 hónapja meg minden második embernek beagleje van.És azért mert Én magamhoz választottam kutyát nem azt néztem hova valósi.Az erdélyi kopónál meg nekem jobb a bealge volt már yorkim is és éppen őt azért lett az enyém,mert befogadtam pici korában nem azért mert divat volt és nem azért mert nem magyar.Miért nem szeretik?Azt,hogy nem azt tartanak az emberek többsége nem azt jelenti,hogy nem is szeretek én szeretm volt is pulim,de most a beagleöm sokkal jobban összeillünk jobban megértem velemagam jobban tudok neki tanítani,ezért is lett beagleöm és nem pulim ,de ez nem azt jeleti,hogy nem szeretem a magyar fajtákat.
2009. júl. 7. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!