Miért nem szeretik általában az emberek a magyar
kutyafajtákat?
Figyelt kérdés
Miért tetszik ált. az embereknek jobban a bichon havanese mint a puli? Mitől "cukibb" a westie (west highland white terrier) mint a pumi? A mudi miért nem elég okos, miért kell helyette egy border collie? Mitől lesz jobb házőrző a rotweiler a kuvasznál, a kaukázusi juhász a komondornál? Miért kell egy óriás schnauzer mondjuk egy drótszőrű magyar vizsla helyett? Vagy miért lesz jobb családi kutya egy boxerből, mint egy rövidszőrű magyar vizslából? Miért választanának az emberek inkább egy whippetet mint egy magyar agárt? És miért jobb "csak úgy" az erdélyi kopónál a beagle?
Nekem erdélyi kopóm van, ezt a környéken sajnos csak én mondhatom el magamról, ellenben kismillió beagle van a városban :D Hogy miért? Mert hát milyen édes fülei vannak, kevesebbet eszik,mint a kopó, csak éppen mivel mostanság divatkutya lett, és miért is vennék drága tenyésztőktől, hát a gazdiknak sok bajuk van az agresszív kutyájukkal. A kopó teljesen más, de miért vennének alig ismert kutyát, ha megvehetik a divatkutyát is? :( sajnos
2009. júl. 7. 11:20
2/27 anonim válasza:
Én sem értem, de nekem se tetszenek a magyar fajták. A kis ölebek se tetszenek, mint pl. westi, yorki. Nekem beaglem van, és szerintem jobb az erdélyi kopónál. És a bordert is nagyon szeretem, de a mudit nem. Hogy miért azt nem tudom megmondani. Kinézetre is szebbek, és jellemre is jobbak. A border collie meg a világ legokosabb kutyája. És ez tényleg igaz. Bocs, hogy nem tudom a választ.
2009. júl. 7. 11:24
3/27 anonim válasza:
Első vagyok még mindig: meg úgy általában az embereknek az a nézete, hogyha már vesznek/mentenek menhelyről akkor valamilyen különleges kutyát akarnak. Valami olyat, ami a többi embernek nem ugrik be elsőre. - hogy barátnőm szavait idézzem...ez eléggé elszomorító,nem? Számomra nincs szebb a magyar fajtáknál, és első sorban a kopónál :D
2009. júl. 7. 11:25
4/27 anonim válasza:
2. vagyok. Nekem nem azért van beaglem, mert divat kutya. És ez a kifejezés szerintem baromság. Ki az a hülye, aki divatból vesz kutyát? Tudom elég sok ilyen van, de később lesznek is vele gondjai, és a kutya mehet a menhelyre jobbik esetbe.
2009. júl. 7. 11:27
5/27 anonim válasza:
Én nekem kinézetre nem igazán tetszenek a magyar kutyák, főleg a pulik :S De amúgy tudom, hogy okosak meg minden, de valahogy nekem személy szerint nem jön be. A vizsla se, bár inkább, mint a puli. Többivel nincs bajom.
Nekem tacskóm van és imádom, de nagyon tetszik az ónémetjuhász is meg még sok fajta kutyuska:)
2009. júl. 7. 11:30
6/27 anonim válasza:
Vannak hullámok,most épp a beagle-t szeretik jobban az emberek. Ezzel a menhelyi példával nagyon is egyetértek. Hallottam olyan esetről,hogy egy család szeretett volna kutyát, fellapoztak egy kutyás könyvet, megtetszett nekik küllemre a beagle, megvették, de rájöttek,hogy hoppá, az mégiscsak vadászkutya, és elaltatták... :( mondjuk egy nem a magyar fajtákkal függ össze :D
2009. júl. 7. 11:30
7/27 anonim válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a bichonokat, westie-ket, beigle-ket divatból veszik. A lakótelepek tele vannak velük és nagyrészt üvöltve vontatják a flexin a gazdikat. Igazuk is van, hisz több mozgásra van szükségük, mint amit kapnak. (ez az én saját tapasztalatom a pesti lakótelepünkről). Szerintem a leggyönyörűbb kutyák a pulik, pumik és a mudik. Bár a komondor és a kuvasz se csúnya!
2009. júl. 7. 11:32
8/27 anonim válasza:
Magyar vizslája van egy ismerősömnek és van még kapásból két barátnőm, akik vizslát akarnak.
Whippetet meg azért vesznek magyar agár helyett (majdnem én is whippet tulajdonos lettem, ebből gondolom), a kis termete miatt.
2009. júl. 7. 11:36
9/27 anonim válasza:
Én pulit és mudit azért nem választanék,mert ugatósak (ugye nem véletlenül,feladatuk ellátásához szükséges) ,ezt nem igazán lehet kinevelni a kutyából. A vizsla nem tetszik küllemre. Agarat az én életmodom mellett meg kész kinzás tartani,nem tudok napi 3-4 órát futtatni.
Szoval én nem aszerint választanék kutyát ha kellene,hogy magyar e vagy nem,hanem jelleme alapján. Ami számomra,az én éeltivtelemhez ugy érzem megfelelő,azt választom. Nem fogok pulit vásárolni,ha az őrületbe kerget a csipkedéssel meg az ugatással ,azért,hogy aztán beadjam a menhelyre. Persze igy meg az a baj,hogy magyar vagyok,miért pekingi palotapincsim van:-) Mér tkéne magyar kutyájának lenni mindenkinek? Volt nekem menhelyi keverékem is,de olyan aminek már a dédapja is keverék volt,mégis szerettem.
2009. júl. 7. 11:38
10/27 anonim válasza:
Nekem a puli szőre nem tetszik, ellenben pulikeverék kutyám van. Imádom őket. A kuvasz, a pumi és a mudi is nagyon tetszik, de a vizslákat nem szeretem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!