Mennyi idős kortól lehet klikkerrel megtanítani egy kiskutyát pár parancsszóra?
Köszi!
És mi legyen az első amit megtanítok neki? Eddig csak idősebb kutyával csináltam, aki már az alapokat tudta.
A legegyszerűbb az ül :)
Tanítsd meg neki a behívást is, aztán a fekszik-et, esetleg pacsi stb.
Ül, fekszik, pacsi, forog, ezek a legkönnyebbek. De ha a kölyök szeret tanulni, akár komolyabbakat is taníthatsz neki, mint a hempergés, az ugatás, stb. :)
A behívásnál első sorban csak a jelet kell megtanítani a kutyának, a többi tekintély kérdése.
A trükk nehézségétől,a tanítás technikájától, a kutya motiválhatóságától és jelenlegi állapotától függ minden. Most, 38 fokban szerintem én nagyon keveset tudnék tanítani a kutyámnak. Anno, télen összesen pár nap alatt megtanult folyamatosan, akár 6-7 métert is egyhuzamban tolatni, egy jelre. Inkább esténként vagy kora reggel gyakorolj a kölyökkel. Ha jól csinálod, akkor a forgást, hempergést de még a láb között szlalomot is meg tudod neki tanítani összesen pár nap alatt. Többször, rövid időre vedd elő a klikkert és a 6 tanítási módszereket próbáld végig, hogy melyik a leghatékonyabb.
Tudom, hogy nincs közöm hozzá, de ugye nem meglepetés lesz a kölyök? Csak mert nehogy rosszul végződjön a dolog, hogy az új gazdinak még sem kell egy kutya, vagy nem ilyen. Végül is ez 10-15 évre elkötelezi őt, minden napját le fogja kötni. Ha még nem áll készen egy kutyára, akkor nem szabad ezt erőltetni, mert szegény blöki sínyli majd meg az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!