Szeretném megtanítani a kutyámnak, hogy parancsszóra leüljön és egy vakkantással kérje a jutalomfalatot. Hogyan tegyem?
Mármint azt szeretnéd tudni hogy hogyan ültesd le?
Vegyél a kezedbe egy jutalomfalatot és a kutya feje fölött 30-40 centivel szépen kezd el a háta felé vinni. Ezzel kikerül a látószögéből és mindenképpen le kell ülnie hogy lássa. Közben mondd hogy "ül" hogy megtanulja a parancsszót is. Ha ugrál azonnal vedd el előle a jutalomfalatot és mondd hogy "a-a" vagy hogy "nem." Ha leült pedig add oda neki a falatot. Pár alkalom után rá fog jönni hogy mit kérsz tőle és azonnal leül ha meglátja a jutalomfalatot. Persze el kell vele gyakorolni még 5-10 alkalommal naponta hogy tökéletesen menjen. Utána meg már jutalom nélkül is le fog ha úgy tartod a kezed mintha lenne benne valami.
Az meg hogy vakkantással kérje szerintem hülyeség és fölösleges is. A jutalomfalat kiváltság, akkor kapja ha valamit jól csinált nem akkor ha kéri. Bár néha csak úgy ösztönből is vakkantanak egyet.
Szia. Az "ül" parancsszó nagyon egyszerű. Fogj egy jutalomfalatot, és szépen lassan kezdd el a kutyád feje fölött hátra húzni. Előbb-utóbb úgyis leül, és akkor mondd, hogy "ül". Ha leült, jutalmazd, és a hangod mindenképp legyen derűs, mert azzal érezteted a kutyádnak hogy örömet szerzett neked.
A vakkantásos jutalomfalat kérést is be lehet tanítani, miért ne lehetne. Ezt sajnos nem tudom hogyan kell, azt viszont igen hogy; Figyeld meg, milyen hang hallatára kezdd el a kutyád ugatni. (pl: csöngő) nyomd meg a csöngőt, és miközben a kutya ugat, mondd: Beszél! Majd jöhet a jutalom, és szépen lassan vezényszóra tudni fogja. Remélem segítettem :D
UI: Soha ne mond a kutyádnak tréning közben hogy "nem" vagy "nem szabad". Azt akkor mond, ha rosszat csinál. Helyette mond hogy: "O-óó, No, vagy Nono" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!