Hogyan tudom a kutyámat megtanítani pacsit adni?
1:tedd ki a kezed
2:tedd bele a mancsát a te mancsodba
3:adj neki jutalom falatot
4: ezt ismételd meg mondjuk 10x
5: ezt csináld meg vele másnap is
az enyém már tudta is puli lány :)
Egy 60 kilós kutyának is meg lehet tiltani, hogy lemancsoljon mindent. Tényleg szeretik a kutyák kommunikációra használni a pacsit, de alapvetően az a normális, ha ahogy az ember megtanít dolgokat a kutyának, úgy meg is tudja tiltani azokat, illetve formálni, mikor és hogyan csinálhatják. Szépen néznénk ki, hogy az őrző-védő kutyák is csak úgy hobbiból nekirontanának embereknek. Az, hogy tud valamit a kutya, nem jelenti, hogy bármikor szabad is neki.
A mi kutyáink is tudnak pacsit adni, szoktak is, de nem olyan bunkó módon, mint ahogy leírjátok. Az enyém például nem szereti az embereket, leginkább távol marad tőlük, de ha mégis szimpatikus neki valaki, azt onnan tudom, hogy leül elé és ad neki pacsit, de nem ám úgy, hogy kupán vágja a mancsával, hanem nyújtogatja, és megvárja, amíg az illető odateszi a kezét. Lehet ezt civilizált módon is csinálni, csak meg kell rá tanítani a kutyát.
Én így tanítottam, 2 nap alatt tudta a 3 hónapos kölyök:
Azt mondod, 'pacsi', vagy amit akarsz, és a kezedbe veszed az egyik lábát. Aztán dícsérd meg. (Nem kell feltétlenül jutalomfalat. Az én kutyám kifejezetten élvezi, ha pacsit adhat. Olyan, amikor egy másik kutyával akarna játszani és pofozgatja...) Én ezt csak egyszer csináltam. Aztán megint modtam, hogy 'pacsi', és megütögette a lábát. Még nem adott pacsit, ezért megint felemeltem a lábát és megdicsértem. Megint 'pacsi', megütögetem a lábát. Összeráncolt homlokkal gondolkodott és végül odaadta a lábát. Úgy megdicsértem, hogy rögtön csóválni kezdte a farkát. Aztán még párszor megcsináltuk, néha meg kellett ütögetnem a lábát, de volt, hogy elég volt a vezényszó.
Boxer, nagyon gyorsan tanul. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!