Mire lehet még megtanítani a 4 hónapos kutyámat?
Áll :) van amikor nagyon hasznos ;) Pl úttesten való átkelésnél alapban ültetettem a kutyusomat, de vizes időben inkább szóltam neki, hogy áll.
Igazodni, ahhoz a lábadhoz amelyiket megpaskolod, majd végig póráz nélkül a lábad mellett haladjon.
Hopp. Palánkon való átugrás, vigyázz kerítést sohase, mert egyszer elkezdi és nincs visszaút. :D
Őrizd. Adj neki egy tetszőleges tárgyat, amit meg kell őriznie, hogy ne lehessen tőle elvenni.
Fogd. A szájába veszi amit adsz és hozza-viszi.
A behívás már megy? :) az a legfontosabb ;) Minden körülmények közt! Macska "szeme láttára" is, másik kutya mellől is, akkor is ha más hívja.
Kúszik ;) és akkor kússzon csak egy keveset, vigyáz ilyen a talaj :D
Aztán jöhet az frizbidobálás, lábak közt menetelés, hempergés, hátsólábra állás, azon való pár lépés. :) Ha elbírod, akkor megtaníthatod neki, hogy ugorjon a hátadra, mikor lehajolsz meg ilyenek.
Hopp. Először kicsike akadályokkal, pl mint egy járdaszegély magasság. Futottam vele és mikor jött az akadály kiadtam a jelszót és ugrottam vele együtt. Aztán mikor láttam kapizsgálja mentünk nagyobbra. Ha jól emlékszem, akkor a térdemig érőkig ugrottam vele együtt és utána már én futottam az akadály mellett, ő meg ugrott.
Az akadály mérete a kutya méretéhez igazodjon! ;)
Őrizd. Már nem is nagyon emlékszem :D 20 éve volt, hogy tanítottam és sajnos pár éve halt meg a kutyusom :( De ha igaz, akkor elkezdtem vele játszani. Mikor rákapott a macira (neki az volt, de lehet egy átlagos rongy is), akkor elengedtem, ő megkaparintotta és eliszkolt vele. Akkor utána mentem és kiadtam a jelszót: őrizd! Aztán megpróbáltam elvenni. A játék miatt féltette a macit, azt hitte még mindig játszunk és így reagált rá. Mikor jött a reakció : morgás a felé nyúlásra, megdicsértem és megerősítettem, hogy igen őrizd! Aztán később lefektettem elé tettem egy tárgyat és mondtam őrizd! Aztán ha jött a megfelelő reakció, akkor dicsértem :)
Egyébként az ereszd is kell :D mint ahogy egy előttem szóló írta is. Fontos! Főleg ha valami rosszat vesz el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!