Miért kell egy 3 éves gyereknek kutyát venni?
Én meg a 2 éves kislányomnak vettem kutyust. Goldent. Jó, persze nem szó szerint az övé, mert mi etetjük, férjem futtatja. Többször rászóltam a gyerekre, hogy ne bántsa, és megtanult vele bánni. Persze "lovagol" rajta, meg nyúzza, de nem úgy, hogy fájjon a kutyának, hanem csak olyan gyerekesen. Ezt csak azért írtam le, mert maga a kérdés eléggé felhúzott.
Amit utána írtál sztoryt, azzal egyet értek. Nem azzal hibáztak, hogy vettek egy kutyát, hanem azzal, hogy nem tanítják meg bánni vele. Ha a szülők (is) foglalkoznának a kutyával, akkor elképzelhetetlen, hogy bántsa a kutya a gyereket. De ehhez nevelni is kell mindkettőt.
az egyik ismerősöméknél is előfordult hasonló, csak a gyerek már 4-5 éves volt, ha jól emlékszem. Ugyan ezt éreztem, tajtékoztam a dühtől, rossz volt látni, hogy a gyerek rendesen kínozza a kutyát és még én voltam a szemét, hogy szóvá tettem.
Ott szerintem a "jobb" végkifejlet esett, a kislány ahogy nőtt, kezdte felfogni hogy nem jó neki, hogy húzza-nyúzza (2-3 éve kapta), bár még most sem úgy bánik vele, ahogy kéne, és totál neveletlen a kutya, semmi nincs megtanítva neki, de imádja a kislányt, ha suliba megy akkor is sír utána. érdekes kérdés, ha nem egy ilyen behódoló természetű kutya, akkor félő, hogy tényleg megmarja a gyereket és a kutyára lesznek mérgesek, meg őt fogják elaltattatni, mert "vad, kontrollálhatatlan".... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!