6 éves gyereknek kutyát? Ti mit gondoltok erről?
Teljesen jól gondolod. Egy 6 éves nem fogja tudni ellátni a kutyát, sétáltatni tanítani, ennivalót adni...stb. Az anyukának meg csak egy teher lenne, ha így is kevés ideje van a gyerekekre, nem hiszem hogy szeretne még egy harmadikat.
Én inkább macskát ajánlanék. mégis nagyobb mint egy hörcsög, meg a macskával lehet játszani a hörcsöggel semmit.
Én nem ajánlanék macskát panelba, szerintem egy olyan állatnak, aki négyzetkilométeres territóriummal rendelkezik jó esetben, igazi kínszenvedés.
Ez esetben a kutya se jó, ha elfoglaltak a szülők, nem lesz, aki érdemben törődne vele. A tengerimalac és a törpenyúl jó választás lenne!
Köszönöm az egybe hangzó válaszokat!
Az utolsónak üzenném, hogy fogalmam sincs milyen pontgyűjtögetésről beszél. Most teszem fel a 3. kérdést. A kutyás rovatban ez az első. Eddig a baba-mama rovatban olvasgattam. Nem szeretem az ilyen rossz indulatú embereket.
Lehet, hogy korához képest fejlett, érett a kislány, de 6 évesen képtelen megnevelni, felnevelni egy kiskutyát. Ha sikerülne is, mi van, ha az utcán neki ugrik egy kutya az övének? Még felnőtt emberek se mindig tudnak kezelni ilyen helyzeteket...
Egy 6 éves kislánytól nem várható el, hogy télen-nyáron, hóban fagyban, minden egyes nap legalább 3x levigye a kutyát. A kutya fel fog nőni, rágni fog, harapdálni fog, morogni fog a kajára, szőrözik, már nem lesz olyan édes, esetleg szobatiszta sem lesz. Felnőtt emberek küszködnek súlyosan félrenevelt kutyáikkal, egy 6 éves kislány hogy tudna megbirkózni olyan helyzetekkel, ahol falkavezérséget kell napról napra bizonyítani és megtartani?
Remélem a szülők vannak annyira felelősségteljesek, hogy várnak még pár évet a kutyával. Ők is elfoglaltak, nekik sem lenne idejük nevelni.
Az anyagiakról nem is beszéltem...
Nekem anyum még nagyon anno az aaaaaaaaaaaaaanyakutyát szeretnééééék-et úgy kezelte le, hogy 1 évig életben kellett tartanom egy szobanövényt. Jó lecke volt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!