Mégis hol lehet kutyát venni?
Kutyát szerezni sok helyen lehet.
Lehet a neten, lehet tenyésztőtől, lehet örökbe fogadni.
Jó hogy mindenki tenyésztőtől ajánl, de tele van a világ keverékekkel és kidobott kutyákkal, talán őket is megilleti egy normális gazda.
Szerintem ne hallgass az első válaszolóra.Senki nem gondolja komolyan,hogy a nem tenyésztőtől vett kutya tuti beteg lesz.Csak nagyobb eséllyel,jóval nagyobbal.De az is előfordulhat,hogy egészséges lesz,csak épp köszönőviszonyban nem lesz azzal a fajtával,amelybe elvileg tartozna.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: két helyről érdemes kutyát venni: tenyésztőtől vagy menhelyről.Tenyésztőtől akkor vegyél,ha megvan a konkrét fajta,amilyet szeretnél,és nem sajnálsz alsó hangon 8O ezret kiadni a kutyára.Ez esetben vagy menj el egy kiállításra,és ismerkedj meg a fajta tenyésztőivel,vagy nézz körül az interneten,kérdezősködj fórumokban,kik az adott fajtával foglalkozó legjobb tenyésztők.Utána vedd fel a tenyésztőkkel a kapcsolatot,akár keresd is fel a kenneljüket,nézd meg a kutyákat,és ha tetszik egy párosítás,foglalózz le egy kölyköt.
A másik út,ha nem tudod,milyen kutya kell,akkor irány a menhely! Nézz szét,egy jó menhelyen biztos tudnak segíteni.Rengetegféle kutya van,felnőtt,kölyök,fajtajellegű és totál mix.Biztosan találsz kedvedre valót,aki ingyen a Tied lehet.
Nézz szét a közeletekben lévő menhelyeken, de én nem ajánlom az expresszt és társait. Általában szaporítók hirdetnek ott.
Tenyésztő: ha egy bizonyos fajtát szeretnél, ha fontos, hogy egészséges legyen, fajtajellemzői stimmeljenek (mind külsőleg,mind pszichikailag)
menhely vagy fajtamentők:ha nincs százezred a kutyára. Akkor ott megkapod szinte ingyen.
Szaporítót nem érdemes támogatni, ha mindíg van akimegveszi a kutyáikat akkor tovább szaporítanak. És csinálják az idegbeteg, fajtajelleget nélkülüző kutyákat, hiperaktív vizslát víztől irtózó retrievert,agressziv goldent.....
Sokan tenyésztőtől vesznek kutyát,hogy biztos egészségnek örvendjen.
Az én tacskóm az expressz.hu-n pillantottam meg,azóta is egészséges,hű társam.Interneten több száz hirdetés van.
Aztán ott vannak a menhelyek.Nagyon hálás dolog örökbefogadni egy kutyust.Helyhiány miatt rengeteg állatot altatnak el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!