Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kezdjem el a kutyámat...

Hogy kezdjem el a kutyámat formába hozni?

Figyelt kérdés

6 éves szuka németjuhászról van szó. Kicsi korában rengetegszer jött velünk kirándulni, biciklitúrára, de az utóbbi 2-3 évben nem igazán volt hosszabb távon(időhiány). Szabadon él kint a lovaimnál, annyit szaladgál amennyi kell neki.

DE!

Sokszor még ez sem elég neki, ugyanis itt nálunk, a háznál nőtt fel, nem a lovaknál, és hazaszökik, ha nagyon "tele a kis pics*ja". Ezért tegnap elvittem magammal futni(először bicikli mellett futott 1,5 km-t, majd kint szabadon velem 1km-t, és hazafelé még 1,5 km-t. Mire hazaértünk, csak levágta magát a fűre, kész vége, ő nem megy tovább sehova. Na ekkor kicsit döbbentem álltam a dolog előtt, hiszen 6 éves, egészséges, szabadon mozgó kutyus, és nem sok állőképessége van. Méghozzá nem is volt annyira meleg, ez már este 9-kor volt.

Mit tegyek, hogyan csináljam, hogy ne legyen a szervezete számára túl megterhelő ez a kis mozgás? Sétáltatni is voltam már miután hazaszökött, de az nem volt neki elég, ugyanúgy hazaszökött.

Megkötés ellen vagyok, szóval ezzel kérlek kíméljetek! (Szökni meg a szomszéd kerítésén keresztül tud, aki már sokadik felszólítás után sem csinált semmit a kerítéssel, így kénytelenek leszünk mi megcsinálni. Még a végén feljelentenek minket a kutyánk miatt - faluban élek, mindenki ismer mindenkit, kinek milyen kutyája van...)

Köszönöm!

2012. jún. 8. 10:39
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel teljesen tisztában vagyok. De az a tapasztalatom, ha foglalkozok vele, azaz elviszem futni, mozogni, sétálni, játszani akkor könnyebben ott marad, mintha nem foglalkoznék vele. Ha fáradt, akkor nincs ereje átmászni a kerítéseken.

Csak mivel már 6 éves, nem akarom, hogy túlterheljem a szervezetét, ezért kérdeztem, hogy lehet kondiba hozni kíméletesen. De majd alakul, próbálkozok. :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2012. jún. 9. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!