Mikor kezdjem el tanítani a kutyámat?
Rögtön ahogy hozzád kerül. A mindennapi dolgokra mindenképpen. Ezekkel együtt pedig mehet az ül, feküdj, marad, gyere ide...stb.
Az első perctől következetesen kell vele bánni, mert amit egyszer megengedsz azt onnantól kezdve szabadnak érzi, és ha csinálja, az nem az Ő hibája.
Itt hibáznak a legtöbben. Az első időkben mindent lehet, ágyban aludni, felmászni a fotelre, megrágni a papucsot, mert hát olyan édes kis szőrgombóc, hogy mindent elnézünk neki, aztán később jönnek a szabályok.
A kutya ezeket a változásokat sokkal lassabban és nehezebben értelmezi, mint ahogyan elsőre meg tudná tanulni. Így a tanulás folyamatát gyakran saját magunk nyújtjuk meg a következetlen neveléssel.
Szóval a mindennapi nevelés kezdete az azonnal. Ebben a korban még kifejezetten könnyen lehet tanítani jutalmazással.
Amikor hozzád kerül akkor kezd el tanítgatni ha okos kutyát szeretnél belőle "faragni"! Nekem van egy 9hónapos yorkim és amikor hozzám került hagytam neki hogy rágcsálja a papucsomat és azóta sehogy sem lehet leszoktatni rólla!
Ja és van most egy 8 hetes yorkim is neki nem hagyok mindent csak amit lehet és tanítgatom már például leül ha szólok neki és odajön hösszám 1 szóra!Remélem tudtam segíteni!:)
//üdv.:Vilcsyke//
Köszi mindenkinek! Csak az a probléma, hogy a jutalmat összeköti avval, hogy ül és nem a parancsszót az üléssel. Szóval, ha a konyhában vagyunk (ott szoktuk tanítani) akkor mindig leül, mert azt hiszi, hogy akkor majd kap jutalmat!
Ez veletek is így volt?
Szia. itt van egy jó kis oldal tanitással is van kapcsolatos dolog csak regisztrálnod kell.
http//www.wikers.lapunk.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!