Hogy kezdjem el a kutyámat formába hozni?
6 éves szuka németjuhászról van szó. Kicsi korában rengetegszer jött velünk kirándulni, biciklitúrára, de az utóbbi 2-3 évben nem igazán volt hosszabb távon(időhiány). Szabadon él kint a lovaimnál, annyit szaladgál amennyi kell neki.
DE!
Sokszor még ez sem elég neki, ugyanis itt nálunk, a háznál nőtt fel, nem a lovaknál, és hazaszökik, ha nagyon "tele a kis pics*ja". Ezért tegnap elvittem magammal futni(először bicikli mellett futott 1,5 km-t, majd kint szabadon velem 1km-t, és hazafelé még 1,5 km-t. Mire hazaértünk, csak levágta magát a fűre, kész vége, ő nem megy tovább sehova. Na ekkor kicsit döbbentem álltam a dolog előtt, hiszen 6 éves, egészséges, szabadon mozgó kutyus, és nem sok állőképessége van. Méghozzá nem is volt annyira meleg, ez már este 9-kor volt.
Mit tegyek, hogyan csináljam, hogy ne legyen a szervezete számára túl megterhelő ez a kis mozgás? Sétáltatni is voltam már miután hazaszökött, de az nem volt neki elég, ugyanúgy hazaszökött.
Megkötés ellen vagyok, szóval ezzel kérlek kíméljetek! (Szökni meg a szomszéd kerítésén keresztül tud, aki már sokadik felszólítás után sem csinált semmit a kerítéssel, így kénytelenek leszünk mi megcsinálni. Még a végén feljelentenek minket a kutyánk miatt - faluban élek, mindenki ismer mindenkit, kinek milyen kutyája van...)
Köszönöm!
Nem értem mit akarsz.
hogy ne szökjön? Akkor foglalkozz vele eleget ott ahol van. Egy nJ-naknem elég ha a lovakkal van, feladatok, séta kell neki.
vagy azt akarod, hogy jobban bírja a futást? Akkor menj veleminden nap,minden napegy kicsit többet. de 4 km bőven elég egy 6 éves NJ-nak.
Zöldkagylót kap? Nehogy a futással kijöjjön a diszpláziája, és kopjon a csipője
Mindezt én meg is értem, csak nálunk nem lakhat, mert szüleim kitalálták, hogy nem. Ezért muszáj ott maradnia, ott is minden nap legalább 3 alkalommal találkozik velünk, és minden alkalommal el kell neki dobálni a labdáját(legalább 30 percig), mert a lábunk alá rakja.
Azt szeretném, ha nem lenne a szervezete számára megterhelő ez a kis mozgás 6 évesen. Viszont nem rossz ez így neki, hogy pikk-pakk elviszem futni magammal, miközben évek óta nem futkározott egyhuzamban ennyit? És hogy csináljam, hogy ne legyen a szervezetének megterhelő? Erre lettem volna kíváncsi, csak igen, kicsit kuszára sikerült a bevezető. Elnézést kérek érte!
minden nap vidd el és mindig kicsit többet fusson..idővel megedződik, amúgy a nagytestű kutyáknál 7 év az már idősnek számít és ő pedig 6 ,lehet hogy nem kéne annyira megterhelni, persze vidd el ,de azért figyelj rá!!
amúgy szerintem se azért szökik mert nincs lemozgatva, hanem azért mert a gazdáival akar lenni, a kutya társas lény ,de a lovak nem pótolják a gazdit!!!
ha nem akarod megkötni akkor csinálj neki egy nagy kennelt,de szerintem jobb lenne ha veletek lenne!!!
Azért szökik el,mert hiányzik neki a családja.
Tegyetek hosszabb sétákat,fussatok egy kisebb távot,és ha kicsit mindig növeljük a bizonyos távot,akkor lehet,hogy 'jobb kondiban lesz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!