Miért követ mindenhova a kutyám?
Figyelt kérdés
Már több mint egy éve velünk van, az alsó szomszédé volt, aki 5 hónapos korában kint tartotta esőben, szélben, napsütésben (uszkár ráadásul), és csak a véletlennek köszönhető, hogy nekünk adta. Azóta folyton, mindenhova követ, de ha csak wc-re megyek akkor is, képes lekászálódni az ágyról és lefeküdni a wc előtti kis szőnyegre és szemmel tartani. Boldog, szófogadó kutyus, nem vezér típus, aminek én örülök, mert nem okoz galibát más kutyákkal. Csak nem értem, hogy miért követ mindenhova. A páromat már nem követi, csak ha én nem vagyok otthon, ha anyósoméknál van, akkor csak az ottani németjuhász érdekli, meg a kaja.
Köszi előre is a válaszokat!
2012. jún. 8. 09:09
11/16 anonim válasza:
Dehogy a gazdáé... Látom, nem érted. Az alfa páré. Kis kutyát nem bánthatnak, mert csak az alfa párnak lehet utódja a falkában. A csivava a viselkedésével megerősítette a pozicióját, főleg, hogy a gazda mindent ráhagyott. Amúgy miért hagyná irányítani magát a gazda által, mikor ő a falkavezér, amaz pedig a falka egy tagja, aki köteles őt etetni. Amíg a gazda nem változtat a viselkedésén, addig ez így is marad. Ismered azt a módszert, amit a farkasok alkalmaznak? A falkán kivülre helyezést? Ha elkövet valamit, magára hagyják egy időre. Míg megtanulja az alázatot. Nem bántják, de nem is törődnek vele. Mintha nem lenne közéjük tartozó. Enni csak a legvégén kap, ha marad valami... Ha nem, hát nem...Hiába hízeleg, se egy simogatás, se egy szó. Korrigálható a viselkedésük, de következetességgel lehet csak eredményt elérni.
12/16 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy ki az alfapár. A németjuhász meg az uszkár? :) Mert ha nem is ők és nem is a gazda, akkor végkép nem tudom... :) Én nevelném azt a szerencsétlent, de nem nekem kéne, hanem a saját gazdáinak, akiket nem lehet már átnevelni mert megszokták (a csivava 7 éves), hogy mindent megkap, és hiába mondom nekik, hogy addig ne adjanak neki falatokat, amíg ők be nem fejezték az étkezést, egyszerűen nem hallgatnak rám. A csivava annyira el van kényesztetve, hogy a legalapvetőbb parancsokat sem hajlandó végrehajtani, mint az ül, gyere ide, nem, stb. De kis buksijában ő a falkavezér, tehát nem is engedelmeskedik. A németjuhász az hallgat a szóra, persze csak miután megmondtam nekik, hogy következetesnek kell lenni, pl ha nem csinált rosszat, akkor ne küldjék be a ketrecébe (???). Az anyósom még mindig nem érti a kutya testbeszédét, sőt határozottan utálja a nagyobbik kutyát, mert túl sokat eszik, hullajtja a szőrét, megrágja a bútorokat, stb, stb. Amikor mondtam, hogy átveszem a nevelését, az volt rá a válasz, hogy nem, mert akkor nálunk is megeszi a bútorokat. No comment. Mondom, az uszkár a legszófogadóbb, mert azt én neveltem, kicsi kora óta tudja, hogy én vagyok a rangban felette álló, meg a párom is. Addig nem ehet, amíg én meg nem engedem neki, az elsőbbség mindig a miénk, és csak utána jön ő, ezen kívül mi döntjük el, hogy játszunk-e vagy sem, illetve mikor van vége a játéknak. Amint anyósomékhoz kerül, "megbolondul" és nem hallgat rájuk, csak a németjuhászt nyúzza, a csivavával meg játszani akar, de az elmarja magától. Csak ha mi ott vagyunk, akkor viselkedik valamennyire, mert tudja, hogy rangban még mindig fölötte és a többi kutya fölött állunk. Gondolom ezért is követ mindenhova, hogy szemmel tartson. Bárcsak meg tudnám nevelni azt a kis mihaszna dögöt, amelyik csak enni képes, meg ugatni és harapni! Lehet, be kéne szereznem neki egy pórázt... :D
2012. jún. 9. 14:00
13/16 anonim válasza:
Semmi köze a német juhásznak meg az uszkárnak ebben. Még mindig emberül gondolkodol. Próbálj kutyául gondolkodni. Na jó neked lefordítom. Mész az utcán, szembejön egy gyerek, ha a törvények szerint csak egyetlen párnak lehet gyereke, akkor az az ő gyerekük akkor is, ha épp távol vannak a szülei. Te pedig köteles vagy neki biztosítani mindent, mert ha nem , ha megjönnek a szülei akkor lesz nemulass.
14/16 A kérdező kommentje:
Ha kutyákról van szó abszolút nem gondolkozom emberként róluk. De inkább hagyjuk a beszélgetést, mert te okosabbnak gondolod magad nálam (pedig én írtam egy könyvet is a kutyanevelésről...) úgyhogy semmi értelme a továbbiaknak...
2012. jún. 10. 07:47
15/16 anonim válasza:
Áruld már el a könyved címét, nehogy véletlenül megvegyem!
16/16 anonim válasza:
Te írtál könyvet kutyanevelésről és itt teszel fel kérdést?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!