Miért követ mindenhova a kutyám?
Már több mint egy éve velünk van, az alsó szomszédé volt, aki 5 hónapos korában kint tartotta esőben, szélben, napsütésben (uszkár ráadásul), és csak a véletlennek köszönhető, hogy nekünk adta. Azóta folyton, mindenhova követ, de ha csak wc-re megyek akkor is, képes lekászálódni az ágyról és lefeküdni a wc előtti kis szőnyegre és szemmel tartani. Boldog, szófogadó kutyus, nem vezér típus, aminek én örülök, mert nem okoz galibát más kutyákkal. Csak nem értem, hogy miért követ mindenhova. A páromat már nem követi, csak ha én nem vagyok otthon, ha anyósoméknál van, akkor csak az ottani németjuhász érdekli, meg a kaja.
Köszi előre is a válaszokat!
Én tudom jól, hogy a kutya az állat, az ember pedig ember, és egyáltalán nem humanizálom a kutyám szokásait. Csak érdekelt, hogy tényleg azért követ-e mert én vagyok a felette álló. Ezek szerint akkor még a páromnál is feljebb valónak érez. Amúgy nem a falkavezérnél szoktak kuncsorogni, hanem a gyengébbeknél, akiktől könnyen el lehet csenni egy-egy falatot. A falkavezér az úgy se ad, amíg be nem fejezte a táplálkozást. Én sem adok neki, csak amikor már végeztem, ellenben anyósom folyton fincsi falatokkal próbálja levenni a lábáról. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Hmm... Szerintem tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem a sajátjuk, főleg azért mert kb nem is foglalkoznak vele, a kis csivava meg mindenért harap. Iszonyúan agresszív kis dög, ha kajáról, ha gazdáról, vagy simogatásról van szó. Protektív és territoriális, ezen kívül domináns. Ne mondja nekem senki, hogy egy németjuhász ne tudna könnyű szerrel elbánni egy ilyen kis idiótával. A németjuhászt egyszerűen terrorizálja a kicsi, és nem azért, mert a nagy azt hiszi, hogy a saját kölyke, hanem mert nem domináns, még úgy sem, hogy az enyémmel tartozik egy falkába, a csivava pedig külön álló falkát képez.
De köszönöm a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!