Hogy tudom megtanítani a kutyámnak hogy támadjon?
Ma bejött a gázórás leolvasni vakkantott 2-őt és utána nem támadott neki,hát ez nekem nagyon nem tetszik hogy így járkálnak befele.
Hogy tudnám megtanítani a kutyámnak hogy ha bejönnek támadjon?
Szuka és 1 év 2 hónapos lesz.
Őrző védő tanfolyamra pénzem nincs valami otthoni módszer?
Előre is köszönöm
Nem kötözködni akarok, de most komolyan, azt akarod, hogy védve legyen a ház, de te ezért nem teszel semmit, csak vettél egy kutyát (gondolom, olcsó volt, és azt sem tudta a "tenyésztő" megmondani, mennyire alkalmas az adott egyed őrkutyának, csak bizonygatta, hogy "úúú kemény ez mind, hogy bef*sol"), és várod a csodát. Ez nem így megy.
Nem tudom, hogy most mennyit foglalkozol vele, de ha csak úgy létezik bent a kertben és néha kap enni, akkor egy kicsit aktivizáld magad, vidd sétálni minden nap, tanítsd, alakíts ki vele köteléket, ettől erősödik benne, hogy meg kell védenie a családot, ahova tartozik, plusz eleve lesz egy alapvető önbizalma ahhoz, hogy fel merjen lépni a betolakodókkal szemben. És persze várj, egy roti egy évesen még nem elég érett, pláne hogy szuka is... Mondjuk ahány rotilányt ismertem, mind csodálatosan kedves és emberbarát volt; nem mondom, hogy biztosan ez az átlag, de azért náluk előfordul, hogy inkább alkalmasak terápiázni, mint házat őrizni. Ha ilyen a kutyád (amit én most még nem jelentenék ki), akkor a következő kutyádat jobban válaszd meg.
Amúgy még mindig azt mondom, hogy ha valaki tényleg be akar törni, azt egy falka vérengző kaukázusi sem állítja meg. Vesz egy kiló teszkós virslit meg egy csomag patkánymérget, és másnap besétálhat, mintha sosem lettek volna kutyák. Pláne, ha még a kapu is nyitva.
Tedd ki a kapura, hogy veszélyes harapós kutya. Azt, hogy támadjon otthon nem tudod megtanitani, pláne nem egyedül.
Csináld azt 1-2 hónapig, ha valaki jön, amikor csenget, a kutyát láncra rakod, és addig marad ott, amig az a valaki el nem ment. ki fog alakulni benne egy ellenszenv irántuk, mert össze fogja kötni azzal, ha valaki jön, megleszek kötve. A lánc nem rossz dolog terápiás céllal, de folyamatosan nem szabad rajta hagyni a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!