Hogyan tudnám megtanítani a kölyök kutyámnak, hogy a dolgát az utcán végezze el?
2 hónapos , az előző gazdája 2 hónapon át egy nagy ketrecben tartotta az erkélyen :( sosem volt eddig utcán .. Tegnap 6 órakor hoztam haza és este 7-10 ig setalgattunk és nem kakilt ma reggel meg megláttam , hogy az asztal alá végezte el este a dolgát ..
Hogyan tudnám megtanítani , hogy az utcán intézze el és ne a házban? Előre is köszi a segítséget
Én csak azt tudom tanácsolni, amit a saját kutyusom szobatisztaságra nevelésénél tettem:)
Eleinte óránként majd egyre ritkábban vittem ki, sokat segít, ha másik kutyákkal van kint, így eltanulja tőle a szokásokat, az enyém is a másik kutyámtól tanult el sok dolgot.
De a legjobb valóban ha étkezés után viszed ki és addig kint vagy vele amíg el nem végzi a dolgát.Viszont arra is figyelj hogy kicsit eldugottabb füves területekre is menj vele, lehet ott végzi csak el a dolgát, az enyém is szabadon van kint ám ha nagydolgát végzi mindig félrevonul.:)
Remélem kicsit én is tudtam segíteni, és sok szerencsét, türelem türelem...:)
Nagyon köszönöm a segítséget :)
Ma csak reggel pisilt be , felkeltem hajnali 5 kor , hogy le vigyem és mikor oltoztem fel pont akkor pisilt egyett mondtam neki , hogy nem kicsit hangosabban.. Lent mikor elvégezte nagy dolgát meg nagyon megdicsertem és meg jutalom falatot is kapott. Szerintetek így jó ? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!