Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? (Tudom, hogy...

Mit csináljak? (Tudom, hogy ez így nem túl érdekes kérdés, de lécci olvassátok el)

Figyelt kérdés

Szóval van egy kutyám.Egy Bischon havanese(Bocs ha nem jól írtam).Ami elég kicsi kutyafajta.Sorházban lakunk és a közvetlen szomszédunk utálja a kutyákat meg úgy mindent.

És ha a kutyám kint van a teraszon,és vakkant egyet,a szomszéd már rögtön ugrik az ablakhoz és elkezdi sokkolni a kutyát valami sárga sípoló izével.2-szer mérget is szórt(Ilyen zöld zselés valamit,aminek klór és tisztítószer szaga van)(Szerencsére nem evett belőle).

Szóval mit tegyek,ha ilyen a szomszédom?:///

2012. jún. 4. 19:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Jó, akkor most kérdezzük meg a kérdezők, hogy nem szólt soha a szomszéd, hogy valami baja van a kutyával??
2012. jún. 4. 20:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Jó , de nehogymár ne tudja elviselni , hogy pár percig kint van egy kiskutya, és néha-néha vakkant egyet....Még az sem indok, hogy nagy kutya, és fél tőle. És ha már jogokról van szó: mért kell mérgezni, nem tud beszélni az az idióta, hogy esetleg szóljon, ha zavarja valami....
2012. jún. 4. 20:01
 13/23 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel. Amúgy meg a szomszédnak kistestű kutya esetén nincs sok beleszólása. nekem is bichonom van, és senki ne mondja nekem, hogy olyan idegesítő az ugatása, mint pl. egy németjuhásznak. ez most olyan mintha neki születne gyereke és sírna, na de nem a te gyereked akkor megmérgeznéd? tudom, hogy kutya meg gyerek nem egyre megy, de semmi köze sincs hozzá, amíg nem jelent rá veszélyt a kutya, vagy nem olyan idegesítő. de hogy néha ugat, az elviselhető-
2012. jún. 4. 20:02
 14/23 A kérdező kommentje:

Hát nem szólt soha hogy zavarja csak egyszeruen ha vakkant rogton nyilik az ablak,és ott sipol a sárga sokkolójával,meg uvoltozik a kutyaval.

(Pl. ilyeneket:Te tetves dog,meg rohadek kutya,stb.

2012. jún. 4. 20:05
 15/23 A kérdező kommentje:
Ja,és bocsi az ékezetekért
2012. jún. 4. 20:05
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Na, hát akkor ismerjük el, elég nehéz természetű szomszéd lehet, ha így van. Ha soha nem próbálkozott megbeszélni a problémát, akkor nem normális az eljárás.
2012. jún. 4. 20:07
 17/23 A kérdező kommentje:

Hát akkor köszi a válaszokat.

Szerintem írok neki egy levelet,melyben kulturáltan fogalmazva leírom,hogy valamit tenni kéne neki is nekünk is.

Ha erre se javulna a helyzet szerintem megy majd szépen a kamera,és aztán a tanúk már megvannak,és aztán a feljelentés is....

2012. jún. 4. 20:20
 18/23 Szilvi & Argos ***** válasza:

Jól gondolom, hogy ez egy kertes társas sorház, ahol minden lakáshoz tartozik egy kis kertrész és terasz...ahol a lakások és a kertrészek egymás mellett vannak? És a közvetlen mellettetek lakó szomszéd "sokkolja" a kutyát? Ha nem vagytok otthon, a kutya akkor csak a lakásban van, csak a teraszon, vagy kint is-bent is? Mennyit tartózkodik a teraszon, őszintén? Mennyit ugat? Viszitek naponta 1-2 alkalommal sétálni?

Azért kérdezem ezeket, mert ha a kutya fél napokat a teraszon tölt esetleg (nem állítom, hogy így van!) és sokat ugat, akkor a szomszéd jogosan pampog...de akkor sem elfogadható a mérgezés és a sokkoló!

Próbáljátok megbeszélni vele a dolgot, a kutyust jobban elfárasztani sok sétával, játékkal, tanítással és egyedül nem kint hagyni a teraszon...ha mindezek ellenére is a fentieket csinálja a szomszéd,akkor tanúkkal irány a rendőrség és jelentsétek fel!

2012. jún. 4. 21:16
 19/23 anonim ***** válasza:

Most tényleg a szomszéd lakásba szeretnél levelet írni?

Csöngess be, mondd meg neki, hogy meg szeretnéd beszélni vele ezt a helyzetet, mert egyikőtöknek sem jó, és te hajlandó vagy a kompromisszumra. Ott elmondja, hogy ő mit szeretne, te elmondod, hogy mit tudsz ebből tenni, és máris meg van oldva.

2012. jún. 5. 09:39
 20/23 anonim ***** válasza:

Én megtenném hogy kiteszek egy kamerát arra a helyre ahol a szomszéd bántalmazza a kutyát, amíg kint van a teraszon és ha nem akar rosszat akkor hagyja. Ha meg megteszi ott van a videó. Sima

fényképezőgép is elég csak legyen kint

2012. jún. 5. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!