Mit csináljak? (Tudom, hogy ez így nem túl érdekes kérdés, de lécci olvassátok el)
Szóval van egy kutyám.Egy Bischon havanese(Bocs ha nem jól írtam).Ami elég kicsi kutyafajta.Sorházban lakunk és a közvetlen szomszédunk utálja a kutyákat meg úgy mindent.
És ha a kutyám kint van a teraszon,és vakkant egyet,a szomszéd már rögtön ugrik az ablakhoz és elkezdi sokkolni a kutyát valami sárga sípoló izével.2-szer mérget is szórt(Ilyen zöld zselés valamit,aminek klór és tisztítószer szaga van)(Szerencsére nem evett belőle).
Szóval mit tegyek,ha ilyen a szomszédom?:///
Hát nem szólt soha hogy zavarja csak egyszeruen ha vakkant rogton nyilik az ablak,és ott sipol a sárga sokkolójával,meg uvoltozik a kutyaval.
(Pl. ilyeneket:Te tetves dog,meg rohadek kutya,stb.
Hát akkor köszi a válaszokat.
Szerintem írok neki egy levelet,melyben kulturáltan fogalmazva leírom,hogy valamit tenni kéne neki is nekünk is.
Ha erre se javulna a helyzet szerintem megy majd szépen a kamera,és aztán a tanúk már megvannak,és aztán a feljelentés is....
Jól gondolom, hogy ez egy kertes társas sorház, ahol minden lakáshoz tartozik egy kis kertrész és terasz...ahol a lakások és a kertrészek egymás mellett vannak? És a közvetlen mellettetek lakó szomszéd "sokkolja" a kutyát? Ha nem vagytok otthon, a kutya akkor csak a lakásban van, csak a teraszon, vagy kint is-bent is? Mennyit tartózkodik a teraszon, őszintén? Mennyit ugat? Viszitek naponta 1-2 alkalommal sétálni?
Azért kérdezem ezeket, mert ha a kutya fél napokat a teraszon tölt esetleg (nem állítom, hogy így van!) és sokat ugat, akkor a szomszéd jogosan pampog...de akkor sem elfogadható a mérgezés és a sokkoló!
Próbáljátok megbeszélni vele a dolgot, a kutyust jobban elfárasztani sok sétával, játékkal, tanítással és egyedül nem kint hagyni a teraszon...ha mindezek ellenére is a fentieket csinálja a szomszéd,akkor tanúkkal irány a rendőrség és jelentsétek fel!
Most tényleg a szomszéd lakásba szeretnél levelet írni?
Csöngess be, mondd meg neki, hogy meg szeretnéd beszélni vele ezt a helyzetet, mert egyikőtöknek sem jó, és te hajlandó vagy a kompromisszumra. Ott elmondja, hogy ő mit szeretne, te elmondod, hogy mit tudsz ebből tenni, és máris meg van oldva.
Én megtenném hogy kiteszek egy kamerát arra a helyre ahol a szomszéd bántalmazza a kutyát, amíg kint van a teraszon és ha nem akar rosszat akkor hagyja. Ha meg megteszi ott van a videó. Sima
fényképezőgép is elég csak legyen kint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!