Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a pumiról?

Mi a véleményetek a pumiról?

Figyelt kérdés
Kisebb méretű kutyát szeretnék, gyerekkoromban volt pulink, imádtam. Azóta sem volt olyan okos, élénk, játékos kutyám. Azért döntenénk inkább a pumi mellett, mert könnyebben kezelhetőnek tűnik, mint a pulié. Ami még érdekelne hogy hasonlóan ugatós ő is? A másik kérdés, hogy párban vagy egyedül tartanátok inkább ezt a fajtát?

2012. máj. 30. 11:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ezzel rátapintottál arra amiben nem értek egyet a nagy többséggel. Hát igen mert a nagydarab agresszív állatok sokkal jobbak akik képtelen alkalmazkodni a modern világhoz, így szépen lassan kirekesztetten kihalnak, mert nem tudják elfogadni hogy a világgal alakulni kell és szépek és jók a régiről hozott tulajdonságok, de nem mindegyik kopmatibilis a mai világgal. A jövő az alkalmazkodóképes kutyákban van.

Hát biztos én vagyok buta, hogy nem fogom leszólni alapból a külföldieket, ahol megismerik azt a fajtát amit 11 évem alatt kb öt ember ismert fel, de legalább minden második nagy magyar ember kb leköpött, hogy milyen ocsmány korcs... Mintha itt olyan nagy jót tennének a magyar fajtákkal meg úgy a többi fajtával is...

2012. máj. 30. 15:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja és még mielőtt ezzel jönnél... Utálom a barátságos golden retriever típusú kutyákat. Nálam a kutya az egygazdásnál keződik és fejeződik be. De amit a komondor, és ehhez hasonló típusú kutyák csinálnak az már nekem is túlzás. Hogy nem lehet vele megállni egy pillanatra mert akkor az már az ő területe és kinyír, hogy nem lehet más kutyákkal mert nem viseli el. El nem tudom képzelni, hogy tud egy kutya boldogan élni úgy hogy a gazdáján kívül senkit sem ismer el, főleg sehol sem érzi jól magát csak otthon és egyedül mert különben rögtön őriznie és dominálnia kell... Én még olyan magyar pásztorkutyás rendezvényen nem voltam ahol a nagy kutyák ne okoztak volna gondot. Volt, hogy egy majdnem leszakította a lábam mert ki volt kötve és én elmentem mellette pár méterre (az ÚTon, lábnál vezetett kutyával). És még a gazdája volt felháborodva, hogy merészelek arra menni.
2012. máj. 30. 15:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Én pedig azon a véleményen vagyok, hogy a kultúrtenyésztés miatt nem szabad olyan nagymúltú kutyákat tönkretenni, mint pl. a komondor. Pásztorkutya, úgy is kell hozzájuk viszonyulni.

Az én komondorom bárkivel, ember, kutya, macska, nyúl, elvan békésen. Viszont ha kell, akkor kemény, emberrel és kutyával szemben is. Simán elvan idegen kutyákkal is, ha azok nem agresszívak, a minap pedig idegen gyerekek között feküdt, miközben azok labdát rugdostak egymásnak.

Viszont az amerikaiak gyökeresen akarják megváltoztatni a fajtát.

Csak egy példa:

USA komondor, melyek méretben már kb. csak egy németjuhásznak felelnek meg:

[link]

[link]

Magyar komondor, amelyek átlagosan 70-80cm és 50-70kg között mozognak:

[link]

[link]

Direkt tettem be lenyírtat és kiállításit, így is lehet látni a különbségeket.

2012. máj. 30. 16:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja és nem egy komondoros és egyéb kutyás találkozón voltam már, ahol a kutyák békésen elvannak egymás mellett kutyával és emberrel is. A németjuhászok sokkal agresszívabbak.

Egy a lényeg: pásztorkutya. Semleges területen semleges, kivéve ha támadják őt vagy a falkáját. Saját területén agresszív, kivéve ha ott a falkavezér.

2012. máj. 30. 16:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a pumi az egy puli+terrier :) puli észel terrieres jellemmel a kettő együtt Az enyémnek az a legfontosabb,hogy egésznap velem lehessen :) Szívós bátor, munkakutya nagyon ragaszkodó a gazdájához.Az enyém nem hall jól és megtanitott arra ,hogy kézjelekkel komunikáljak vele. 6 évesen fogadtam örökbe és most 10 éves.Amúgy valóban kissé terrires mert az állatkákat ösztönösen el akarja kapni.Az enyém nem ugatósabb mint a többi kutya.Amit mutatok azt csinálja ha intek neki abbagyja az ugatást vissza jön és lefekszik vagy le ül mellém.
2016. ápr. 10. 21:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!