Mi a véleményetek a pumiról?
Ezzel rátapintottál arra amiben nem értek egyet a nagy többséggel. Hát igen mert a nagydarab agresszív állatok sokkal jobbak akik képtelen alkalmazkodni a modern világhoz, így szépen lassan kirekesztetten kihalnak, mert nem tudják elfogadni hogy a világgal alakulni kell és szépek és jók a régiről hozott tulajdonságok, de nem mindegyik kopmatibilis a mai világgal. A jövő az alkalmazkodóképes kutyákban van.
Hát biztos én vagyok buta, hogy nem fogom leszólni alapból a külföldieket, ahol megismerik azt a fajtát amit 11 évem alatt kb öt ember ismert fel, de legalább minden második nagy magyar ember kb leköpött, hogy milyen ocsmány korcs... Mintha itt olyan nagy jót tennének a magyar fajtákkal meg úgy a többi fajtával is...
Én pedig azon a véleményen vagyok, hogy a kultúrtenyésztés miatt nem szabad olyan nagymúltú kutyákat tönkretenni, mint pl. a komondor. Pásztorkutya, úgy is kell hozzájuk viszonyulni.
Az én komondorom bárkivel, ember, kutya, macska, nyúl, elvan békésen. Viszont ha kell, akkor kemény, emberrel és kutyával szemben is. Simán elvan idegen kutyákkal is, ha azok nem agresszívak, a minap pedig idegen gyerekek között feküdt, miközben azok labdát rugdostak egymásnak.
Viszont az amerikaiak gyökeresen akarják megváltoztatni a fajtát.
Csak egy példa:
USA komondor, melyek méretben már kb. csak egy németjuhásznak felelnek meg:
Magyar komondor, amelyek átlagosan 70-80cm és 50-70kg között mozognak:
Direkt tettem be lenyírtat és kiállításit, így is lehet látni a különbségeket.
Ja és nem egy komondoros és egyéb kutyás találkozón voltam már, ahol a kutyák békésen elvannak egymás mellett kutyával és emberrel is. A németjuhászok sokkal agresszívabbak.
Egy a lényeg: pásztorkutya. Semleges területen semleges, kivéve ha támadják őt vagy a falkáját. Saját területén agresszív, kivéve ha ott a falkavezér.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!