A kutyám fél az emberektől hogy tudnám elérni hogy magabiztos legyen?
gondolom ideggyenge, tehát eleve genetikailag hibás.
De vele is tudsz eredményt elérni,sok türelemmel. Nincs egy kutyás jóbarátod? Ha először egy kutya barátja lenne, akivel jóleljétszik, akkor annak apéldáján az emberekkel is barátságosabb lenne. Próbálj egy kutyabarátot keresni (vagy venni egy másikat is mellé), rengeteget számít
Első, miért lenne ideggyenge? Nekem valószínűbb, hogy az első gazdi kicsit elhanyagolta és nagy ívből tett rá, hogy a kutya szocializálódik-e vagy sem.
Kérdező, a behívás megtagadás nem félelmi reakció, szimplán a sorrenddel vannak gondok. Alakítsd ki a megfelelő távolságot közted és a kutya között, ezzel nyugodtabb is lesz és könnyebben lehet kezelni a félelmét. Félelmi agressziós gondok vannak?
A pórázos gondra én azt javasolnám, hogy először egy nyugodtabb helyre menjetek, pl. egy szántóföldre, erdőbe és ha más kutyákkal jól kijön, akkor velük sétáljatok, ha nem, akkor pedig labdával, frisbeevel, kajával, bármivel amit szeret próbáld kioldani a feszült helyzetből. Pár alkalom alatt meg fogja valószínűleg szokni a pórázt.
Az emberekkel nehezebb a gond. Én alapjáraton a kajás terápiát javasolnám. Séták során mindig legyen nálad néhány virsli karika és akit csak tudsz idegent kérj meg, hogy pár falatot adjon a kutyádnak, lehetőleg guggolva, neki háttal. Így nem lesznek fenyegetőek az ebnek. De mindenképp javasolom, hogy menjetek el egy suliba, még csak szigorúan terápiás foglalkozásra. Hol laktok?
köszönöm
Debrecentől 20 km re egy kisvárosban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!