Hogyan tudnám elérni, hogy a kutyám a hagyományosan megtanult feladatokat is olyan lelkesen végezze, mint amiket már klikkerrel tanult meg?
"Szeretem" az ilyen "tudja már" dolgokat.
Egy kutya, ha megtanult valamit, az nem azt jelenti, egész élete során ugyanolyan élvezettel fogja csinálni. Bizony , időnként újra be kell vetni a jutalmazást. A kutya már csak ilyen...
#1 Na most a fojtónyakörvről ne kezdjünk el vitatkozni, mert eltérünk a témától :D A kutyám úgy volt tanítva, mai napig fojtó van rajta. Főképp esztétikai okokból mondjuk, hülye formájú a nyaka és nem állna jól neki egy sima nyakörv, de mondjuk pórázra sem veszem soha, vagy ha igen, nem feszül, szóval nem rángatom évek óta :D Meg mondjuk ő nem szenved, ha leültetem, csak nem olyan lelkes. Mindenesetre én is gondoltam már rá, hogy előről kezdem, de szerintem a kutya totál belezavarodna, más parancsszót sem akarok használni, és hát igen, nem akkora probléma, hogy újra tanítsam, csak gondoltam hátha tud valaki valami jó módszert...
#2 Rendszeresen jutalmazva van minden jól megcsinált feladatért, csak nem minden alkalommal kap klikket - eleve nincs is mindig klikker a zsebemben, meg hát nem is az a célja a klikkernek, hogy élete végéig mindenért kattintgassak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!