Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszunk a...

Milyen kutyát válasszunk a gyerekeknek? 4 különböző fajta kellene.

Figyelt kérdés

Van 4 gyermekünk és szeretnénk venni mindegyiküknek egy kutyát.

A legidősebb fiam 10 éves,szereti az állatokat. Valami közép méretű kutyust szeretnénk neki

Az lányom 8 éves egy igazi hercegnő. Egy kisebb méretű gyerekbarát kutyust szeretnénk neki.

A második lányom 5 éves kicsit kisfiús,szeret fára mászni kirándulni, mindenképp gyerekbarát kutyust szeretnék neki

A legkisebb fiam 2,5 éves neki is egy gyerekbarát kutyát szeretnék

Szeretnénk ha mindegyik kutyus illene a gyerekekhez,és mindegyik más fajta lenne. Mindenképp fajtiszta legyen

2012. máj. 24. 18:05
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
47%
Roma származású vagy kérdező?
2012. máj. 24. 19:49
 32/37 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ezzel az oldallal az a legnagyobb probléma, hogy nem látunk bele egymás életébe és nem ismerjük a másikat. Én 19 éves vagyok 5 éves kutyás tapasztalattal a hátam mögött mára saját kennel névvel és számos szép eredménnyel büszkélkedhetek. Mióta az eszemet tudom mindig volt kutya mellettem és természetesen a szüleim akik rengeteget segítenek a mai napig. Azóta van 8 kutyám és minden nap egy csoda velük. Van egy 8 éves húgom aki minden egyes feladatnál ott van velem és segít,keményen melózik. És igen a kutyakakit is felszedi pedig a legtöbb gyerek erre fújogatna. Lehet, hogy a kérdezőnek felelősség teljes gyerekei vannak illetve az ő munkakörük is olyan ami mellett ezt megengedhetik. Igenis kell egy gyerek mellé egy kutya aki mellett felelősség tudatos felnőtt válik a gyerkőcből. Bár szerény véleményem szerint is elég lenne először 1 kutyus. Hogy felmérd mennyire foglalkoznának vele a gyerekek. Mint tudjuk egy kölyök kutyával nem egyszerű bánni és bizony pár álmatlan éjszakát is okoz mint egy kisbaba. Lehet a te gyerkőceid nem is a kutyákba lesznek szerelmesek hanem pl a lovakba. Akkor a 4 kutya mellé veszel majd 4 lovat is?! Nem azzal van gondom, hogy 4 kutyust szeretnél csak kezdésnek sok ez egy kicsit. Először próbáljátok meg 1-el legyen az a nagy gyerkőcé és egyben a családé is. Majd meglátod mennyire foglalkoznak vele a picurok.Ha pedig mind a 4 gyerkőcöd kutyamániás lesz és remek kis soruk lesz nálatok akkor sok sikert MAJD a későbbiekben!
2012. máj. 24. 20:47
 33/37 anonim ***** válasza:

A 2,5 éves majd összeszedi a kakit, meg viszi sétálni vagy hogy??

Nyilván se a 2,5 éves se az 5 éves nem tudja nevelni, ti nektek sem hiszem h lesz időtök 4 kutyára, szét fognak rágni mindent, szétásni, stb..

Ja és oltások is kellenek, ami nem kis összeg 4 kutyára, meg a többi más orvosi, etetési ktg...

2012. máj. 25. 11:30
 34/37 anonim ***** válasza:

?

ez ,vagy beugratós kérdés, vagy ???gond van a mentális és idegi állapototokkal ??

4 gyerek ok .( nekem is van 4).de 4 kutya ?

gondolom fogalmatok sincs róla,hogy egy 5-dik gyere kerülne a házhoz?

a kutya NEM A GYEREKEKÉ LENNE, HANEM A TEHER 99 % ÁT A SZÜLŐK VISELNÉK EL !

1: pénz : egy kutya is sokba kerül ,hát még 4 !

2:kaja ???

3:mozgatás.

4:stb-stb

ha,már mindenképpen kutyát akarsz, hát vidd ki a kis családot egy kutyasuliba ,tölts el ott pár órát ,és meglátod a fajták közötti különbséget-hasonlóságot!

egy kutya 1,5 évesen már félig felnőtt!

macska ok, kis állatok ( hörcsög,tengeri malac,nyúl,pók, patkány,vadászgörény,halak,stb (((csincsilla ( én személy szerint ezt javasolnám !!!),persze macska, és 1 kutya ??

de mivel a kölkek kicsik ,hát ???

szerintem,a legkisebb gyermek 3 éves kora előtt ne vállalj be kutyát!

2012. máj. 25. 11:55
 35/37 anonim ***** válasza:

itt nem az a kérdés,hogy ti milyet szeretnétek,hanem a gyerekek szeretnének e kutyát egyáltalán.

a 2 és fél éves gyerek sétáltatja majd?Vagy a kutya a gyereket?

2012. máj. 25. 14:05
 36/37 anonim ***** válasza:
amúgy szerintem legyen 1 retriever.
2012. máj. 25. 14:07
 37/37 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon nagy felelőtlenség lenne 4 kutyát venni egyszerre.Még egy kutya is nagy felelősséggel jár,nemhogy egyszerre 4.Egy kutyának az eltartása is több 100 ezer forintba kerül évente nemhogy 4 kutyáé és nem gondolom,hogy anyagilag annyira jól álltok,hogy évente milliókat tudnátok költeni a kutyák eltartására. Egy 2,5 éves gyerek nem tud egy kutyáról gondoskodni és még a 10 éves gyerek sem.És amikor 1-2 hét után a gyerekek megunnák a kutyát rátok maradna 4 kutya,akiket minden nap sétáltatni kell,foglalkozni kell velük,takarítani kell utánuk.Én 4 évesen kaptam egy kutyát de a szüleim sétáltatták és nevelték,én csak játszottam vele.Most 13 évesen kaptam egy másik kutyát és egyedül gondoskodok róla,sétáltatom minden nap,tanítom,kutyasuliba járok vele,a zsebpénzemből veszem a kajáját,fizetem az orvosi költségeket és tudom,hogy mekkora felelősséggel jár egy kutya tartása.Akkor is el kell vinni sétálni ha szakad az eső és akkor is amikor 40°C van és ki sem akarok mozdulni a házból.Egy 10 éves gyereknek nem lesz mindig kedve elvinni sétálni és nevelni sem tud egy kutyát,a többi gyerekről meg már ne is beszéljek.Először próbálkozzatok meg egy kutyával és tanítsátok a gyerekeket arra,hogy hogyan kell etetni,sétáltatni,gondozni egy kutyát és majd később pár év múlva vállalhattok egy másik kutyát ha annyira szeretnétek.
2012. máj. 25. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!