Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más se szereti a kutyákat?

Más se szereti a kutyákat?

Figyelt kérdés

Áá Szerintem olyan félelmetesek és nagyon buták.Ráadásul csúnyák.

De bezzeg a CICÁK! Rájuk nem lehet panaszkodni!

Nektek mi a véleményetek?

2009. jún. 28. 10:11
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
0%
Én se a kutyát sem a macskát nem bírnám elviselni magam mellett...............messziről nincs nekem semmi bajom velük.........de nekem a gyerekem meg a férjem a családom és nem egy kutya.......és ők nem akarnak állatot!!!!
2009. jún. 28. 10:36
 12/26 anonim ***** válasza:
71%

Sziasztok!

Megértem az összes előttem szólót, én is nagyon szeretem az állatokat és szinte magasabb rendű élőlénynek tartom pl. a rendőr, mentő vagy vakvezető kutyákat mint az ember. Viszont rettegek tőlük. Persze nem a jól nevelt kutyáktól, de én olyann vidéki környezetben nőttem fel, ahol a kutyatartás azt jeleni, hogy kieresztik a kutyát az utcára, aztán az mindenhova bemegy kitapossa a kerteket, széttép a kisállatokat, baromfit (mert az ösztönei ezt diktálják és nincs megnevelve). Persze szólni nem lehet a kutyatartóknak, mert felháborodnak, hogy ez a kutya nem bánt... Nem egyszer támadtak már meg kutyák, akik az utcán kóboroltak, volt, hogy a gazdájuk szeme láttára és ők még le is tagadták. A családomban már mindenkit ért kisebb-nagyobb kutyatámadás, vagy harapás. Mindemellett ezek a kutyák, büdösek, rühesek, bolhásak és olyanok mint a gebék, mert nem táplálják őket megfelelően. Úgyhogy megvan rá az okom, hogy rettegek tőlük, hiszen amint kilépek az utcára egy falka kutya kezd követni, ugatni, vagy támadni. Szóval nagyon kis cukik... Ezért szeretem jobban a macskákat, mert ők hiába neveletlenek, sose tépnének szét senkit. Persze tisztában vagyok vele, hogy mindez amit leírtam, teljes mértékben a gazdák hibája, mert ha valaki kutyát tart, szerintem kötelessége rendes körülkerített területet biztosítani neki és minden nap sétálni vinni, amíg kölyök megtanítani neki alapvető viselkedésformákat és persze rendszeresen etetni. Nálunk ez nem valósul meg. Az ilyen emberek miatt félnek a kutyáktól a magamfajták. Én az ilyen fajta "állattartást" legalább olyan súlyosan büntetném, mint az állatkínzást, hiszen kínozzák a kutyáikat, azzal, hogy éheztetik őket és az utcára kicsapva tartják. Szörnyű milyen emberek vannak! Nem fogják fel, hogy az állattartás felelősség, ha nem tudják vállalni a kutyatartással járó macerát, minek tartanak kutyát?

Bocsánat, hogy ilyen hosszasan fejtegettem, de úgy érzem muszáj lenne mindenkinek megértenie azt, hogy nem azért rettegek a kutyáktól, mert nincs rá okom. Nagyon sokan vannak ezzel még így, ahogy én. Szerintem tudomásul kéne venni, hogy vannak ilyen emberek a földön, akik így tartják a kutyáikat és összefogni ellenük, mert rengeteg kárt okoznak a kutyáiknak és más embereknek is.

2009. jún. 28. 10:38
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Egy gyerek nem akar állatot? Na ilyen gyereket se láttam még. (És szerintem nincs is)

És hogy fogja az állatokkal valő felelősségteljes bánásmódot megtanulni? Hogy fogja megtanulni milyen gondoskodni egy élőlényről?

Ezen gondolkozz el, a személyiségfejlődés szempontjából nagyon fontos, hogy legyen valamilyen állata a gyerkeknek.

2009. jún. 28. 10:39
 14/26 anonim ***** válasza:
88%

Én imádom az állatokat és egyáltalán nem utálom se a macskát se a kutyát. Sajnos nekem nincs kutyám de macskáim vannak.

Szerintem mindegyik állatnak meg van a maga előnye és hátránya. Ezért nem lehet utálni egyik állatot sem.

2009. jún. 28. 10:40
 15/26 anonim ***** válasza:
74%

én pont fordítva vagyok ezzel

imádom a kutyákat,viszont a macskákat csúnyának és butának tartom :)

2009. jún. 28. 10:40
 16/26 anonim ***** válasza:
86%
Megmondanátok miért pontoztok le? Aki szereti a kutyákat egyet kéne, hogy értsen velem, hogy a felelőtlen állattartást és állatkínzást (mert az éheztetés állatkínzás) büntetni kéne. Akkor meg mi a baj? Szerintetek az normális dolog, hogy kicsapják az utcára, hogy másokat megtámadnak a kutyák? Én nem azt mondtam, hogy nem szeretem és nem tartom hasznosnak a kutyákat, hanem, hogy az ilyen gazdákat nem szeretem. A kutya tényleg nagyon magas rendű élőlény és bármire megtanítható. Akkor mi nem tetszik? Bocsánat, de tényleg örülnék, ha valaki leírná miért nem ért egyet velem én abban a hitben éltem, hogy minden állattartó felháborítónak tartja a kutyákkal való ilyen fajta bánásmódot, de úgy látszik el vagyok tévedve, ez lenne a szokványos? Világosítsatok fel kérlek! Köszönöm!
2009. jún. 28. 10:50
 17/26 anonim válasza:
100%
Az még oké, hogy félsz tőlük, megesik. Még az is érthető (mondjuk), hogy szerinted csúnyák..Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyi csodás, gyönyörű fajta van, nem beszélve a keverékekről, hát..fura. De az, hogy szerinted buták is.. A macskánál ezerszer értelmesebb és nem mellesleg jobb jellem a kutya.
2009. jún. 28. 10:52
 18/26 anonim válasza:
75%
Én egyet értek azzal, aki azt írta, hogy aki nem szereti a kutyákat általában azért nem szereti, mert rossz élményi vannak és ez nem a kutyák hibája, hanem a gazdáké. Persze nem minden gazdi ilyen, ezt nem is írta az előttem válaszoló. Tényleg össze kéne fogni a jó gazdiknak és állatvédő szervezeteknek annak érdekében, hogy kutyatartók csakis felelősségteljesen bánhassanak az állataikkal, mert különben rengeteg kárt okoznak. Aki szereti a kutyákat (én is), az megérti ezt, hiszen aki szeret egy állatot nem hagyja szenvedni. Én is rengeteg ilyen kutyatartót látok a környékünkön, aki nem eteti, nem gondozza, nem neveli az kutyáit, és azok rendszeresen a környéken kószálnak, megtámadva másokat. Nem kéne ennek így lennie!!!Ha normális gazdiuk lenne, senki nem félne tőlük és szeretnék őket! Ezért tényleg össze kéne fogni!
2009. jún. 28. 10:57
 19/26 anonim ***** válasza:
85%

Én is macskamániás vagyok, mindenből a macskásat gyűjtöm (bögre, falikép, füzet, zokni, könyv stb.), de 2 kutyát (westi és beagle) tartok itthon. Őket is imádom, hihetetlen mennyire más személyiségek (nem csak azért mert külön fajtába tartoznak!), és jó érzés, hogy hazajövök és majd kibújnak a bőrükből, annyira örülnek nekem.

Kedves kérdező! Nem kell szeretned a kutyákat, csak NE bántsd őket! Én ennyivel megelégszem :)

2009. jún. 28. 11:04
 20/26 anonim ***** válasza:
69%

Én gyerek vagyok (13 éves)

és egyszerüen nem tudom mit csinálnék állatok nélkül rossz belegondolni nekem első kutyám 6 évesen kaptam,de ő rá tényleg nekem kelett vigyázni almot takarítani meg minden yorki volt és nagyon hozzám nőt mikor ellopták egyszerüen nem tudtam mit kezdeni magammal a mai napig belegondolok arra a 4 évre és elkap a sírógörcs egyszerűen hihetetlen,hogy összetud szokni egy ember és egy kutya.Most is van kutyám és nagyon imádom na hát az,hogy csúnya hát lehet,hogy van akinek csúnya (olyan mint a kínai kopaszkutya,szerintem csúny van akinek meg imádnivalója) ,de az hogy buta az azért már,tényleg túlzás , fogadni mernék,hogy inteligensebb mint néhány ember, olyan okos,nehogy már buta kutya legyen az aki 1 nap alatt megtanul :ülni,feküdni,kuszni,pitizni,ülve pitizni,forogni,hemperegni,pacsit adni és még sorolhatnám mennyi mindent tud és most töltötte be az 1 évet és akor buta?Elismerem vannak buta kutyák,de vannak buta emberek is.És általában nem a kutya hibája,hogy buta lesz/lett --> célzok itt a szaporítokra is.Néhány ember se tehet róla,hogy buta lett-->mondjuk mikor anyuka meg apuka testvérek. Szóval erről ennyit.Egyépként Én imádom a kutyákat a macskákat is szeretem nincs velük semmi bajom,de Ők tényleg csak ilyen bújós kis dögök,nekem is van macskám,de Ő nem olyan hűséges mint a kutyám.És akármikor megmondom,hogy a kutyámat jobban szeretem és tudom ,hogy az a macska nem áldozná fel értem az életem,nem keresne ha eltűnék viszont a kutyám az biztos.Erről eszembe jutott el is mesélem: Tegnap elmentünk egy erdőbe játszottunk a kutyusommal egyszer csak mikor sokan körül vették a kutyusomat akor elosontam és elmentem messzire egy gördörbe bele és magamra tettem egy faágat egyszer csak felsíkítottam a kutyám nevét és mondtam,hogy segítség erre mindenki elkezdett engem keresni (persze anyuék tudták,hogy hol vagyok) a kutyám elkezdett ugatni és futkározozz mikor szoltam elhallgatott utána nem szólaltam meg és ugatott egyszer csak láttom,hogy ott van előttemés szegény nem bírta levenni rólam a botot mert fogtam és elkezdett nyűszíteni és ugatni közbe húzta a botot mikor észre vette,hogy egyedül nem fog menni futott anyuék elé nagyon ugatva és nyűszítve és húzta anyu lábát anyuék odaértek hozzám és a kutyám húzta a botot és ugatott közbe apunak,hogy segítsen apu is segített levették a botot rólam és agyon nyalt a kutyusom na és akor mi ha nem okos?Megnéztem volna,hogy a macskám ezt mikor csinálta volna meg.Persze a kutyám nagyon meglett dicsérve és nem vette észre,hogy csak játék volt ilyet nem soktunk vele csinálni csak ha egyszer tényleg baj lesz akor jó azért tudni,hogy Ő ott van.Na nem írok regényt.Szóval össze foglalva:

nÉHÁNY KUTYA bizony csúnya,buta,félelmetes

viszont néhány macska pedig félelmetesen buta

Szóval nem kéne általánosítani,mint pl.: a magyar nők mind olyan csúnyák mikor nem mind.

Nem szereted nem értem,de nem tudok mit csinálni,de remélem akor nagy ívbe elkerülöd az összes kutyát és nem bántod őket.Egyébként mi az,hogy a macskákra nem lehet panaszkodni?Ne panaszkodjak a macskámra,hogy össze vissza fosik?Vagy,hogy állandóan megakarja enni a hörcsögömet,de az egerek elől meg fut?Meg sorolhatnám még mik a panaszaim.

Azt nem értem miért kell ilyeneket mondani a kutyáról attól,hogy nem szereted,jó csak a véleményed,de azért finomabban is meglehetne mondani.

2009. jún. 28. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!