Hogy győzzem meg a szüleimet, hogy lehessen kutyám?
NAgyon-nagyon szeretnék egy kutyát már évek ota,de a szüleim azt mondják mindug: nem való kutya a lakásba stb...
Hogyan győzzem meg őket hogy van olyan kutya ami kifejezettten lakásba való. Mit tegyek? Nekik pedig semmi dolguk nem lenne a kutyáva,én gondoznám etetném zsebpénzből...
mennyi idős vagy?
mennyi pénzed van?
nem csak etetni kell!
betegségek, ivartalanítás, stb
A zsebpénzt is tőlük kapod, szóval végső soron ők fizetik a kutyádat!
Amúgy ha megbetegszik és állatorvosra van szükség, az több havi zsebpénzedet kiteheti.
Bizonyítsd be nekik, hogy felelősségteljes vagy. Egy darabig ne hozd fel a kutya témát, segíts nekik a házimunkában, mutasd meg nekik, hogy megbízható és kitartó vagy. Akkor lehet, hogy fél év, egy év után megengedik. Azért mondom ezt az időt, mert ha ilyen sokáig bírod, akkor a kutya nagyon fontos neked. Ha ez után sem engedik meg, annak valószínűleg anyagi, vagy más okai vannak.
Sok sikert! :)
nekem az volt anno a taktikám, hogy mivel a szüleim nem akartak kutyát olyan kutyus kerestem a neten aki nem kerül pénzbe (lsd menhely/keverék ingyen elvihető kutyus)
aztán fűzögettem őket napokig (mindig láttam hol a határ, mikor válok számukra idegesítővé vagy követelőzővé)
aztán amikor kicsit megpuhítottam őket, megmutattam a kiválasztott eb képét :) na arra már nem tudtak mit mondani, főleg anyum az ilyen érzékeny lelkületű, ugyanúgy beleszeretett a kutyába mint én
megkaptam, de nem volt egyszerű :) viszont azóta is foglalkozok vele, ez fontos ám! ha elkötelezett vagy és van arra időd hogy levidd őt sétálni (ami neked is jót tesz testileg-lelkileg) és türelmed a neveléshez akkor hajrá! plusz itt lesz a nyár is, szóval még ez is egy jó pont. később meg a kutya nem fogja annyira igényelni a társaságot mint kiskorában, nem kell annyira a "nyakán lógni" és figyelni minden mozdulatát, hanem ha hazaérsz akkor nagyon fog neked örülni aztán megnyugszik és odafekszik melléd vagy mindig láb alatt van :D
arra figyelj a választásnál hogy ne hulljon a szőre, meg ne legyen nagy mozgásigényű, de gondolom ezeket már te is átrágtad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!