Hogyan vegyem rá a (nagy) szüleimet, hogy lehessen kutyusom?
Szóval 15/L vagyok. A szüleimmel tömbben élünk, tőlünk 5 percre laknak kertes házban a nagyszüleim. Sok időt töltök náluk suliidőben és nyáron is. A helyzet az, hogy nagyon régóta szeretnék egy kis mopszot. A tömbben semmiképpen nem tarthatok kutyát, ezért gondoltam a nagyszüleimékre (tudom, hogy a mopsz szobakutya, természetesen bent lakna). A kert is jó nagy, de persze vinném sétálni, amikor csak tudom. Pl. délután megyek el a barátnőimmel, akkor elhozom a mamáméktól, este, mielőtt megyek haza, visszaviszem. Gondoskodnék róla, elég sok oldalt olvastam a mopszokról, nagyjából tudom a fontos dolgokat (de ha esetleg megkaphatnám, akkor utánaolvasnék még alaposabban). Hiába próbálom szóbahozni, először az én szüleimnek, anya reakciója az, hogy felemeli a hangját és azt mondja, semmiképpen nem lesz:( Pedig tényleg gondját viselném, régóta szeretnék mopszot. Az oltásokat stb. én fizetném, a saját összegyűjtött pénzemből, és a vételárba is beszállnék, amennyivel csak tudok. Nagyon szeretném ezt a kutyát:( Mit gondoltok, hogyan tudnám rávenni a családot?
Bocsi, ha hosszú lett.
Köszönöm előre is a segítséget! :)
Szoktam olyan kérdéseket olvasni itt, h "mit csináljak a kutyámmal, valami baja van" -válaszolok, hogy valószínűleg állatorvoshoz kell vinni és erre az a reakció, hogy anyuka nem finanszírozza... az pedig nem olcsó. Pl ivartalanítás 10-30 ezer (attól függ, h kan v szuka). Oltások kb 4 ezer ft, plusz a felszerelés (nemrég lett kutyám és kezdetnek -melőtt elhoztuk- 30ezret költöttem a felszerelésre: ágy, pléd, játékok, kaja, ekkor vettem prózt, nyakörvet...stb).
Szóval elég sokba kerül, nem beszélve, ha váratlan betegsége lesz és ugye ki kell hívni a dokit (vagy be kell menni). Ez is pénz. Lehet ezért nem engedik. Ha meg ennyi zsebpénzed van (wow), akkor mondd el nekik, amit én leírtam, hogy mindent tudsz finanszírozni és elég érettnek érzed magad.
Tudom, ez felelőtlenségnek hangzik, de mondhatod azt is, hogy ha az első 3-4 hónapban rosszul jönne ki a dolog(vagyis nem foglalkoznál vele vagy mittudomén), akkor elajándékozzátok felszereléssel együtt vkinek. (aztán ha ott a kutya, úgysem lesz szívük odaadni.
Igen, ebben valóban igazad van. A legjobb barátnőm (akivel a legtöbb időmet töltöm) nagy kutyatartó, szóval ilyen szempontból jó lenne. De egyébként egyetértek veled, nem vihetem mindenhova magammal. Nagyon szeretnék egy mopszot, kiskorom óta. Még átgondolom a dolgot, aztán ha biztos vagyok a dologban, megemlítem otthon.
Köszönöm a választ!
Elég engedékenyek a nagyszüleim, de mint ahogy előbb írtam, még átgondolom a dolgot:) Az anyagi helyzetünk alapján "megtehetjük", de azért azt is megértem, hogy nem ugranak fejest a szüleim egy 100 ezres kutyavásárlásba.
Köszi a választ:)
Hidd el, hogy nem az kerül sokba, ha megveszel egy kutyát, hanem a tartása (és itt most szándékosan nem említem az etetést és az oltásokat, mert ezzel elméletileg mindenki tisztában van). Mert ugye azt sose tudhatod, hogy a kutyád mennyire lesz beteges. Akár milyen jó tenyésztőtől veszed ezzel számolni kell.
Ezen kívül már most elbizonytalanodtál. Abban sem lehetsz biztos, hogy ezzel a kutyás barátnőddel még jóideig ilyen nagy barátság lesz, az új barátok esetleg nem szeretik majd annyira az állatokat stb Ilyenkor szokott a szülők nyakán maradni a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!