A 11 hónapos Amstaff kutyusom nem eszik. Ha kell akár két napig is. Póbáltam már eukanuba, royal, pro plan tápokat is. Főtt csirkenyak tészta kiegészítéssel. Jókedvű, egész nap rohangál. Miz zegyek?
Egy tegnapi ugyanilyen kérdésre az egyik válasz:
Kedves 11.14,
A lehető legrosszabbakat írtad le, amit ebben az esetben tehet. Egy kutya előtt SOHASE legyen ott egész nap a kaja. Van etetési idő - egy 11 hetes kutyánál minimum napi 3 - akkor kapja meg a kaját. Ha nem eszi meg, és nem nyúl hozzá 10 percen belül, elvesszük és csak a következő etetésnél kap újra.
Ha elkezdi mással kínálgatni - egészen addig, amíg valamit belé nem imádkozik -, azzal gyönyörűen el lehet érni, h a kutya el kezdjen válogatni, és pár hónapo belül a gazdi azon kapja magát, h a kutya ugráltatja és már a fincsi csirkemellet sem eszi meg, mert neki ahhoz nincs kedve.
A kutyáknál nagyon is igaz az a mondás, h "eszi, nem eszi - nem kap mást". És mivel a táplálkozás egy olyan rituális, hierarchikus tevékenység a kutyáknál, így ennél nem vagyunk következetesek nagyon könnyen gondunk akadhat a nevelés több területén is.
Kedves Kérdező,
Kérdésedre válaszolva: én nem hagynám, h ugráltasson (ha láthatóan kutya baja és nem beteg). És ami még nagyon fontos, csakis parancsra ehet (én a "tiéd, mehetsz"-et használom) - leülteted, megvárja míg leteszed neki a tálat, majd a vezényszó elhangzása után kezdhet el enni. Ha nem eszik, akkor elveszed előle és majd legközelebb.
Szia!
Abszolút egyetértek az előző hozzászólókkal, nem szabad hagyni, hogy válogasson. Viszont ha tényleg semmilyen kaját nem eszik meg, azt sem, amit minden kutya, akkor lehet hogy valami orvosi gond van. Ha nem változik semmi, szerintem vidd el az Állatorvosi Egyetemre, ott jó alaposan kivizsgálják. Sok sikert!
Egy állatorvostan hallgató :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!