Mért hiszik a Rottweilereket idegbetegnek?
Egyrészt ezért: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2972543-baj-h..
Másrészt azért, mert a média vérengző fenevadaknak állítja be őket.
Harmadrészt pedig azért, mert aki nem ért a kutyákhoz, vagy sosem volt kutyája az csak külső alapján ítéli meg a kutyákat. Ezt értsd úgy, hogy amelyik nagyobb és kicsit erőteljesebb vonásai vannak, az veszélyesnek hat.:) Pl. nekem havanese kutyám van és imádom a nagyobb testű kutyákat is, mindig megállok gyönyörködni bennük, ha látok egyet, főleg ha kutyussal vagyok, akkor kérdezgetek is róla.:) Viszont mielőtt kutyám lett teljesen másképpen viszonyultam a kutyákhoz. Volt bennem egyfajta távolságtartás, ami erősödött, ha erőteljesebb kutyát láttam.:( Ma már tudom, hogy ez butaság és nem így műáködik, de pl. a bullterrierektől a mai napig tartok, pedig sosem volt rossz tapasztalatom velük, egyszerűen ezt nem tudom kiűzni magamból.:S
Mert tudatlanok az emberek.
Én is mindig meg kapom hogy így "harci"kutya úgy "harci" kutya. Semmit nem értenek hozzá az ilyen emberek,csak teszik hogy igen.
Egyébként nekem Amstaffjaim vannak.
Személyes véleményem az hogy pl: egy palota pincsi 1000 X hamarabb támad mint pl: egy Staffi! :)
Ugyanazért, amiért a pitbullokat vérengző fenevadaknak, amiért a német juhászokat sunyi farkasoknak, és amiért a dobermannokat irányíthatatlan időzített bombáknak.
Az emberek nem gondolkoznak, elhiszik, amit a média meg a többi "okos" a szájukba rág. Aki ért is valamit a kutyákhoz, az tudja, hogy minden fajta kezesbárány egyedeket ad - tételezzük fel, hogy nem születnek genetikai roncsok -, de akinek nincs tapasztalata, vagy nem olvas utána egy kicsit, az elhiszi, hogy milyen harcikutyákkal vagyunk körülvéve. Ez ellen nem lehet tenni, ne foglalkozz velük. Én különösen élvezem, amikor az öreg német juhászommal sétálok, és mindenki 10m-es körzetben elkerül. Nagyon muris tud lenni az emberi tudatlanság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!