Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? FONTOS

Figyelt kérdés

Vettem kb. 2 hete egy huskyt, és ma a szomszédom közölte, hogy minek kellett nekem ez a kutya, mert úgysem fogok vele törődni 1 hónap múlva meg ilyenek...holott, minden nap 1-1 órát sétálunk és futunk, játszok vele, ha be akar jönni a házba, akkor bejöhet, jó minőségű táppal etetem...és ez így is fog maradni a kutyus élete végéig!!

Azt hozzáteszem, hogy nekik van egy foxi kutyusuk, meg van kötve egy kb. 1,5 méteres láncon, a nyakörv miatt már kihullott a szőre a nyakán, alig adnak neki enni, és van, hogy 2 hétig az utcán kóborol, egész télen kint volt a hóban. Ma pedig megtudtam, hogy el akarja CSERÉLNI egy spániel-re, mert hogy az a kedvenc fajtája. De hogy mik a kutya igényei azt szerintem nem tudja, és azt sem hogy láncon nem tartunk kutyát!!!

Már voltak itt a menhelytől, de azt mondta hogy nem adja a kutyát, mert ő a "kis kedvence"...Van 1 gyereke, ő meg állandóan veri a kutyát (belerúg, eldobja, üti), ő meg csak röhög rajta.

És még annyit, hogy nőről van szó!!!

Kérlek, mondjátok meg mit tudok tenni. Már a menhelynek mi is szóltunk, de sehogy sem adja, mi pedig nem bírjuk befogadni sem, mert nem engedi és már 3 kutyánk van. :(

Hihetetlenül dühös vagyok, és nem tudom hogy mit mondjak neki erre...

2012. máj. 16. 18:18
1 2 3
 11/21 Catz ***** válasza:
100%

Azt mondják, hogy hajnal 2-3 felé kell menni lopni, mert akkor alszanak az emberek a legmélyebben :)

Hajrá!

2012. máj. 16. 19:47
 12/21 anonim ***** válasza:
95%
Én ezt nem tenném a helyedben, mi van, ha rajtakapnak, Te kerülsz bajba, birtokháborítás stb. A kutya tuti nem lesz síri csöndben, még ha örömében is, de hangos lehet! Olyan ötletem van, hogy próbáljátok meg felvenni kamerára, mit művelnek a kutyával. Azzal már lehet mit kezdeni!
2012. máj. 16. 21:43
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem kell bemenni az ő telkükre, mert most is kint van a kutya az utcán. :(

Kb. hetente egyszer beengedik, adnak neki 2 szelet száraz kenyeret, megkötik, aztán másnap reggel kiengedik.

2012. máj. 16. 21:46
 14/21 Szilvi & Argos ***** válasza:
79%
Az utcán van, akkor vigyétek haza, vagy be sintértelepre, menhelyre...ahol 2 hétig csak az eredeti gazdának adják ki a kutyát...jó kis pénzért cserébe :) tuti, hogy nem fogják kifizetni, ekkor kell egy lemondó nyilatkozat a részükről, és örökbe lehet adni a kutyát!
2012. máj. 16. 22:07
 15/21 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy mi nem tetszett vkinek az írásomban, de logikusan kell gondolkodni:

- a kutya nem maradhat az utcán, elütheti kocsi, súlyosan megsérülhet verekedésben, bánthatják, stb.

- a "gazdánál" nem maradhat, hisz nagyon rosszul bánik vele

Ergó a kutyának valahova mennie kell! Vagy kihívja a kérdező a jegyzőt, aki illetékes állatkínzási esetekben, vagy a kutyát elviteti menhelyre, gyepire, ahonnan a gazda 2 hétig kihozhatja az oltási könyv bemutatásával és a tartási költségé megtérítésével...de szerintem nem fizetnének, hisz a kérdező leírásából látszik, hogy carnak a kutyára!

Tehát a két hét után akár a kérdező, akár más örökbe tudja fogadni LEGÁLISAN, HIVATALOSAN!

Más lehetőséget nem nagyon látok...

2012. máj. 16. 22:59
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
a helyedben én is ellopnám szegényt :( még az utcán is jobb lenne neki :(
2012. máj. 17. 16:40
 17/21 A kérdező kommentje:

Nos, megvan mi lett a kutyával, nem tudom hogy érdekel-e titeket, de leírom:

Átmentem hozzá, és közöltem hogy elveszem a kutyát, mert ez nem tartás, nem lehet láncon tartani, meg nézze már meg a nyakán a "szőrt" (ami már nincs!)...erre ő közölte velem hogy mi jogon akarom én ezt a kutyát, meg ha még ha el is veszem, akkor sem bírom bizonyítani azt, hogy milyen körülmények között tartotta a kutyát, mert addigra gyorsan rendbe rakja a helyét. Mondtam hogy nem érdekel, és elhoztam a kutyát... Másnapra rám hívta a rendőröket, miszerint elloptam a kutyát (érdekes, vett neki házat, tálakat, kirakott neki egy csomó kaját meg mindent ami kell), és a rendőrök is mondták hogy adjam vissza a kutyát, mert nem bírom bizonyítani hogy az enyém, ha nem adom feljelentés indul ellenem.. na igen, csak hogy megfogadtam egyikőtök tanácsát, csak nem kamerával, hanem hangfelvevővel..minden felvettem amit mondott, és most ott tartunk hogy a rendőrök állatkínzás gyanújával vádolják. Lehet majd járni a bíróságra, de nem érdekel, mert a kutyának most már szerető gazdája van, rendesen él!

Tudom, ez sem a legjobb megoldás volt, de nem bírtam már a kutya szenvedését nézni!

Köszönöm mindenkinek aki segített nekem! :)

2012. máj. 18. 12:06
 18/21 anonim ***** válasza:

De aranyos vagy:))

Büszke vagyok rád hogy ezt megtetted le a kalappal komolyan!! Nagyon sok sikert kívánok a közeljővőhöz!

2012. máj. 18. 12:18
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Nem kis bátorság kellett ahhoz, hogy rávegyem magam erre!

De a lényeg, elvittük az unokatestvéremhez, és gyorsan azzal kezdte hogy megfürdette,kiszedte belőle a kullancsokat (amire a "gazdája" azt mondta, szemölcsök!) majd megetette és bemutatta a másik 2 kutyájának. Már most imádják egymást! Orvosnál is volt, be lett rendesen oltva. Úgyhogy most már élheti teljes kutyaként az életét!

De nagyon szépen köszönöm a biztatásotokat! :)

2012. máj. 18. 12:44
 20/21 Szilvi & Argos ***** válasza:

Te aztán tényleg nagyon bátor vagy, le a kalappal, büszke vagyok Rád!!!

Én valószínű nem mertem volna így elhozni...nem próbált fizikailag megakadályozni abban, hogy elhozd? Egyáltalán hogy jutottál be a kertjébe?

Úgy tudom, hogy a hang és videófelvételt nem fogadják el bizonyítéknak, mert hogy sérti az illető személyiségi jogait...erről nem volt szó? Kíváncsi lennék a hatóság álláspontjára

2012. máj. 18. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!